Fullcharger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman, 2022 yılına kadar 200 bin şarj istasyonunun dahil ğu bir şebekeyi kurup yönetmeye talip klarını açıkladı. Ataman, “Elektrikli oto vergisinde gerçekleştirilen düzenleme Türkiye’nin önünü açtı” .
T.B.M.M.’ye gönderilen Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkındaki Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısında sadece elektrikli motorlu araçların özel tüketim vergisi (ÖTV)’nin % 3 olarak düzenlenmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Ataman, “Elektrikli oto vergisinde yapılan düzenleme Türkiye’nin önünü açmıştır. Türkiye, elektrikli ulaşım altyapılarında dünyanın öncü ülkelerinden biri olabilir. Başbakanımızın, hükümetimizin ve muhalefetin çevreyi de, geleceği de, cari açığı da ilgilendiren bu konuda tam bir vizyon ve işbirliği içinde olmaları ile süreç daha da hızla gelişecektir” .
Başbakanlık ofisi ve konutunun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile de imzaladığı işbirliği anlaşması ile 4 istasyonu daha hizmete sokan Fullcharger Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ataman, gelişmeyi yakından takip ettiklerini belirterek; “Elektrikli oto vergisinde yapılan düzenleme Türkiye’nin önünü açmıştır. Türkiye, elektrikli ulaşım altyapılarında dünyanın öncü ülkelerinden biri olabilir. Başbakanımızın, hükümetimizin ve muhalefetin çevreyi de, geleceği de, cari açığı da ilgilendiren bu konuda tam bir vizyon ve işbirliği içinde olmaları ile süreç daha da hızla gelişecektir” .
Fullcharger olarak 2022 yılına kadar 200 bin şarj istasyonunun dâhil ğu bir şebekeyi kurup yönetmeye talip klarını ifade eden Osman Ataman, başta Başbakan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak hükümetin yol gösterici bu yaklaşımından yeni doğmakta olan bir sektör olarak ülke ve gelecek adına yararlanmak gerektiğini vurguladı. Ataman, 10 yıl sonra Türkiye’de araç sahipliği oranının bugünkünü yaklaşık 2 katına ulaşabileceğini, araç yaşının hurda teşviki gibi uygulamalarla mutlaka düşürüleceğini, toplam 20 milyonu geçecek araç parkının en az % 20’sini aşacak olan 4 milyonluk kısmının elektrikli ve şarj edilebilen hibrit araçlardan oluşacağını öngörmek gerektiğini belirtti.
“Fullcharger Türkiye, bu projeksiyona dayalı olarak çalışmalar yapmaktadır. Otomotiv sektörünün bütün markalarıyla işbirliği geliştirmekte, Silikon Vadisi’nde bulunan teknoloji merkezi ile de teknolojik gelişimin öncüsü olmaktadır “ şeklinde konuşan Ataman; “Elektrikli araç şarj istasyonu işletmeciliği yerel ölçekte yapılabilecek, tesadüfen kalkışılabilecek bir girişim alanı değildir. Teknoloji, global bilgi birikimi gibi değerleri katmak gerekir. Otomobiliyle Edirne’den geçecek veya gelecek olan araç sahibine geçtiği, bulunduğu her noktada kesintisiz ve eksiksiz hizmet gerekir. Bunu yapmak için de 10 yıllık bir dönemde yatırım ve işletme gideri olarak 3 milyar avroluk bir ekonomiyi yönetebilecek olan bir yaklaşım şarttır. Fullcharger bugün 5 kıtada, 24 ülkede vardır. Chargepoint olarak ABD’de mevcut kurulu istasyonların % 80’i bizim şebekemize bağlıdır. Fullcharger, 2022 yılına kadar, il ilçe ilçe şarj istasyonu yayılım planına bağlı olarak 200.000 istasyonu kurma ve işletmeye almak hedefinr. Bugüne dek 98 istasyonumuz devreye alınmıştır. Bu çerçevede global büyüklüğümüzün dışında, Türkiye’nin de en geniş şarj şebekesine sahibiz. Ülke Operatörü olarak elektrikli araç sahibi olacak vatandaşımızın, aracı ile seyahat ettiği her noktada erişimi kolay, sıkça bulunan ve ekonomik olarak hizmet alacağı Fullcharger şebekesi mutlaka yanı başında olacaktır” .