Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Lojistik ve taşımacılıkta maliyetler düşüyor

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, lojistik ve yolcu taşımacılık sektörüne yönelik projeler geliştirdiklerini açıkladı.

Lojistik ve taşımacılıkta maliyetler düşüyor

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, lojistik ve yolcu taşımacılık sektörüne yönelik projeler geliştirdiklerini açıkladı. Taşman, geliştirilen projeler ile lojistik ve taşıma sektöründe firmaların maliyetlerini azaltarak verimliliği arttıracaklarını vurguladı.

Lojistik ve yolcu taşımacılık sektörüne yönelik özel hazırlanan proje kapsamında Avea, data, ses, roaming, mesajlaşma, akıllı telefonlar, makineler arası iletişim, lokasyon bazlı servisler ve 3G tabanlı araç takip çözümlerini avantajlı paketler ile sunacak. Projenin sektörel basın tanıtımını Avea Kurumsal Pazarlama Direktörü Boğaç Göncü, Kurumsal VAS Ürünleri ve Çözüm Ortağı Onur Ilgaz ve İletişim Birim Müdürü Süheyla Akbulut’un da hazır bulunduğu toplantıda Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman yaptı.

Konuşmasına lojistik sektörünün tanıtımını yaparak başlayan Tunç Taşman, sektörün tam anlamıyla mobilite olmadığının altını çizdi. Türkiye’nin uluslararası firmaların üretim üssü ğunu hatırlatan Taşman, dolayısıyla lojistik sektörünün de her geçen yıl büyüme eğilimi gösterdiğini vurguladı. Mobil çözümlerin bilgi alış-verişini kolaylaştırarak iş süreçlerinde verimliliği arttırdığını dile getiren Tunç Taşman, Avea olarak kendilerinin bu anlamda sektörün yanında klarını ve firmalarla her türlü projeye açık klarını söyledi.

Şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründe Ulusoy Turizm, lojistik sektöründe ise Balnak gibi birçok firmanın çözüm ortağı klarını açıklayan Tunç Taşman, “Şuanda birçok firma ile ortak projeler geliştiriyoruz ama bizim buradaki asıl amacımız küçük firmalara da ulaşabilmek ve büyük firmaların kullandığı sistemleri onlara da uygun maliyetler ile sunarak teknolojiden yararlanmalarını sağlamaktır. Sektörde giderek yaygınlaşan mobil servislerin kullanımı, firmaların operasyonel maliyetlerini düşürerek verimlilik sağlarken, müşteri memnuniyetini de artırıyor. Bilgi alışverişini hızlandıran ve kolaylaştıran mobil çözümler, iş süreçlerinin yeniden tanımlanmasını ve insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesini de sağlamaktadır. Kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda hangi sektörde olursa olsun esnek, fonksiyonel mobil lojistik iş çözümlerini sunabiliyoruz. Oyak Renault’un Bursa’daki fabrikasında mesajlaşma sistemi kurduk. Fabrikada dakikada bir otomobil üretilmektedir. Robotlar arasında meydana gelebilecek herhangi bir aksaklık önceden mesaj yoluyla iletiliyor ve anında o banttaki robota müdahale ediliyor. Eğer bu sistem olmamış olsaydı meydana gelebilecek aksaklıklarda o robotun bulunduğu üretim bandı en az 15 dakika üretim yapamayacaktı. Bu da 15 adet otomobil demek, varın kârlılığın hesabını siz yapın” .

Mobilitenin lojistik sektörüne ciddi oranlarda tasarruf sağladığının altını çizen Tunç Taşman, şöyle devam etti: “Sürekli hareket halinde olan lojistik sektörü için araç ve ürün takibi, toplu mesajlaşma ve mobil pazarlama gibi mobil teknolojiler hayati öneme sahip. Rekabetin kıyasıya yaşandığı sektörde firmalar ancak kendilerine özel mobil çözümlerle rekabette fark yaratabiliyorlar. En yaygın kullanılan teknolojilerden biri olan, sahadaki araçlara ait konum, hız ve yön bilgilerinin uydu haritasından izlenebilmesini sağlayan araç takip sistemi sayesinde, firmalar hizmet kalitelerini artırırken verimliliklerine de katkıda bulunuyorlar. Bu teknolojiyle, araçların tek ya da çeşitli gruplara göre sınıflandırılıp izlenebilmesi, duraklama yapılan yerler ve rölanti süreleri gibi durumlar için uyarılar tanımlanabilmesi, her araç için ayrı raporlar alınabilmesi mümkün olabiliyor. Lojistik sektöründe, maliyet ortalama satış fiyatının yüzde 30'unu aşarken, araç takip sistemi kullanan firmalarda bu rakam yüzde 25'lere kadar iniyor. Araç takibi, sektörün ana maliyet kalemi olan yakıt tüketimini takip edebilmenin de en etkili yöntemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Monobox Projesi’ni hayata geçiren Ulusoy, bu sayede yakıtta yüzde 7’ye varan tasarruf sağladı.”