Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:49   Güncelleme : 13-11-2014 17:49

Filonun yüzde 90’ı Mercedes oldu

Öğrenci servis taşımacılığı alanında uzmanlaşan İlkem Turizm, 2012’yi yatırım yılı ilan etti.

Filonun yüzde 90’ı Mercedes oldu

Öğrenci servis taşımacılığı alanında uzmanlaşan İlkem Turizm, 2012’yi yatırım yılı ilan etti. Araç alımında tercihini Mercedes-Benz’den yana kullanan firma, 10 adet Sprinter teslim alarak filosunu kattı. İlkem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu, “5 yıl önce filomuzun yüzde 3’ü Mercedes marka araçlardı şuanda bu oran yüzde 90’a çıktı. 2014 hedefimiz 1000 adetlik filo” .

Mercedes-Benz Türk bayii Gülsoy Otomotiv tarafından İlkem Turizm’e satışı yapılan 10 adet Sprinter, bayiinin Tuzla tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bayraktaroğlu, Genel Müdür Ahmet Hamamcı, Şehir İçi Okullar Koordinatörü Kenan Yılmaz, Lojistik Müdürü Atakan Oskay, Halkla İlişkiler Müdürü Oya Terzi ve Mercedes Benz Türk HTA Filo Satış Kısım Müdürü Soner Gönültaş katıldı. Törende Gülsoy Otomotiv’den Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Gülsoy, Genel Müdür Serkan Açar, HTA Satış Müdürü Ebru Taşkın, HTA Satış Müdürü Murat Yerli ve Pazarlama İletişim Sorumlusu Nilüfer Türkoğlu hazır bulundu.

Mercedes-Benz marka araçları tercih etmelerindeki en büyük etkenin müşteri memnuiyeti ğunu diye getiren Bayraktaroğlu, “Filomuzun yüzde 80’ini Renault, yüzde 10’u Ford, yüzde 3’ü Mercedes, yüzde 7’si ise diğer markalardan oluşuyordu. Yüzde 3’ünü oluşturan Mercedes marka araçlar ile öğretmenlerimize hizmet veriliyordu. Daha sonra veli ve öğrencilerimiz de servisler için Mercedes araçları istemeye başladı. Müşteri memnuniyeti açısından bizde filomuzu Mercedes araçları ile yeniledik” .

FİLO DEĞİŞTİ, FİYATLAR AYNI

İlkem Turizm’in kalite ve güvenlikten asla taviz vermeden taşımacılık hizmeti vermeye devam ettiğini dile getiren Bayraktaroğlu, şuanda Mercedes marka araçların filonun yüzde 90’ını oluşturduğunu kaydetti. Okul taşımacılığında fiyatların sabit ğunu vurgulayan Bayraktaroğlu, “Burada kalite ve güvenlik çok önemlidir. Bizim kalitemiz ile eşleşen Mercedes araçlarıdır. Baktığınız x bir markanın aracı da aynı parayı kazanıyor, Mercedes’in aracıda. Ama kalite ve güvenlik ğiniz işte burada farkımız ortaya çıkıyor. Filomuz değişti ama fiyatlar değişmedi, bizde önemli olan kaliteli hizmettir” diye konuştu.

SERVİS ARACI BEKLEMEZ!

Ali Bayraktaroğlu, Gülsoy Otomotiv’i tercih etmelerindeki nedeni şöyle açıkladı: Bir Mercedes aracımızın beyni arızalandı. Servisin birinde sorun yaşarken, bu sorunumuza Gülsoy Otomotiv, ‘Servis aracı serviste bekletilemez. O aracın çalışması gerekir’ diyerek çözüm buldu. Aracın beynini geçici de olsa değiştirdi ve o aracın servisini aksatmadı. Mercedes, her yerde Mercedes’tir. Satış sonrası hizmet ve yaklaşımlarla bayii tercih edilir. 7-24 saat serviste hizmet veren, yaklaşımları ile bizi fazlasıyla memnun eden Gülsoy Otomotiv’i tercih etmeyeceğiz de hangi bayii tercih edeceğiz. Bana göre İstanbul’da en kaliteli hizmeti Gülsoy Otomotiv veriyor. Şuanda 90 adetlik alımımızın yüzde 50’sini ladık. 50 adetlik bir alım içinde sözleşmemizi yine Gülsoy Otomotiv ile imzaladık.”

5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Gülsoy Otomotiv ile yapılan anlaşmanın 5 milyon TL’lik bir yatırım ğunu açıklayan Ali Bayraktaroğlu, “Bu yatırımımızda öz kaynaklarımız ile birlikte Mercedes-Finansal Hizmetler’den de faydalandık. Araç alımı ve kredilendirmede her türlü desteği sunan başta İsmet Gülsoy ve ekibine teşekkür ediyorum. Teslim alınan bu araçlar İstanbul’da hizmet verecek. 2014 yılına kadar ise kiralıklar ile birlikte 1000 adetlik bir filoya ulaşmayı planlıyoruz. Öz mal filoda ise kiralıklara paralel yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Harun Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com