Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Sosyal etkinlikler lojistikte verimi arttırır

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Saras Lojistik, depo ve araç yatırımlarının ardından sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Sosyal etkinlikler lojistikte verimi arttırır

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Saras Lojistik, depo ve araç yatırımlarının ardından sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Yaza merhaba etkinliğinin bu yıl 2’incisini düzenleyen firma, İstanbul çalışanlarını aileleriyle bir araya getirdi. Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, “Bu tür etkinlikler lojistik sektöründe personel verimini arttırır, dostlukları güçlendirir” .

Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras ve CEO Tamer Dinçşahin’in ev sahipliğini yaptığı ve Çatalça İhsaniye piknik alanında düzenlenen “Yaza Merhaba” etkinliğine Saras’ın tüm İstanbul çalışanları ile aileleri katıldı.

Halat çekme yarışı ve voleybol turnuvası düzenlendi. Voleybol turnuvasında Turgay Aras ve Tamer Dinçşahin’in takımı kıyasıya mücadele etti. Kazanan taraf ise rüzgârında desteğini alan Turgay Aras ve takımı . Daha sonra canlı müzik eşliğinde oyunlar oynandı, mangallar yakıldı. Davetliler gün boyu gönüllerince eğlenip, felekten bir gün çaldılar.

KAYNAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Sosyal etkinliklerin iş hayıtını önemli derecede etkilediğini dile getiren Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, aileler arası kaynaşma etkinliğinin bundan sonra senede iki defa yapılacağını açıkladı. Turgay Aras, “Yaza veda partimiz ise Eylül ayı gibi güzel bir restorantta yapılacak” .

Aras, “Arkadaşlarımızın sosyal ortamda olmaları çok önemlidir. Her ne kadar sabah 8:30’dan akşam 18:00’e kadar hep beraber olsalar da birbirlerinin ailelerini ve çevrelerini bilmiyorlar. İşte bu tür sosyal etkinlikler, çalışma arkadaşlarımızın birbirlerinin aileleri ve çevreleriyle tanışmalarına olanak sağlıyor. Bunun neticesinde ise şirkete olan bağlılık ile arkadaşına olan bağımlılığı ortaya çıkıyor. O yönden arkadaşların bu tür sosyal faaliyetleri hep faydalı olmuştur. Geçen sene bunun verimini aldık. Moral ve motivasyonu yüksek olan personelimizin iş verimliliği de yükseldi” .

ETKİNLİK SADECE İSTANBULDA DEĞİL

Yaza merhaba etkiliğinin İstanbul’a has bir etkinlik olmadığının altını çizen Turgay Aras, şöyle konuştu: “İtalya’da, Azerbaycan’da, Iğdır’da, Mersin’de kısaca Saras Lojistik’in ofis ve şubesinin bulunduğu tüm bölgelerde bu tür sosyal faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Bu etkinliğimize şoförlerimizin çalışma programları uymadığı için onlar pek katılım gösteremiyor ancak şoförlerimiz içinde ayrı bir etkinlik düzenliyoruz. Her ay bir ayın sürücünü seçiyoruz. Ayın sürücüsü seçilen arkadaşımıza plaket takdim edip, hediye çeki ile birlikte evinde eksik olan beyaz eşya veya mobilya gibi eşyaları da alıp hediye ediyoruz. Biz personelimiz ile birlikte büyük bir aileyiz.”

SRS KOMBİNE TAŞIMACILIKTA ETKİLİ OLACAK

Saras Lojistik’in yeniden yapılanma sürecini kısa sürede layarak profesyonel kadroyu oluşturduğunu açıklayan Turgay Aras, ikinci bir şirketin isminin de SRS ğunu açıkladı. Turgay Aras, “Müşteriye tek tip iş yapamıyorum diyemiyorsunuz. 1994’te kurulan Saras Lojistik, sektörde yeniden yapılanmasını ladı. Yeni bir şirket olarak da SRS’yi kurduk. Kombine taşımacılık yapacağız. Mevcut durumda da yapıyoruz ama SRS ile daha çok kombine taşımacılığa ağırlık vereceğiz. Denizyolu, demiryolu, hava yolu ve karayolu olarak taşıma yapacağız” diye konuştu.