Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Türk halkı borcuna sadıktır!

Mercedes-Benz Finansman Türk A.

Türk halkı borcuna sadıktır!

Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş.’nin portföy büyüklüğü 1 milyar Euro’ya ulaştı. Şirketin Genel Müdürü Tolga Oktay, 10 yılda Türkiye’deki Mercedes-Benz müşterilerine 4 milyar Euro kredi kullandırdıklarını açıkladı. Oktay, “Tek markaya hizmet vermemize rağmen Türkiye’de finans sektöründe lideriz. Türk halkı borcuna sadıktır. 10 yılda iş ortaklarımızla büyük projelere imza attık” .

Mercedes-Benz Finansman Türk A.Ş. Genel Müdürü Tolga Oktay, Satış ve Pazarlama Direktörü Tayfun Öneş ile Pazarlama ve Otomobil Satış Müdürü Meltem Gürsoy’unda hazır bulunduğu basın toplantısında şirketin konumu ve büyüklüğü hakkında bilgi verdi. Finansman ve sigorta sektöründe Mercedes-Benz Türk’e paralel olarak büyüdüklerini dile getiren Tolga Oktay, “Mercedes satışları arttığı müddetçe bizim portföyümüz de ona paralel büyümeye devam ediyor. 10 yılda 4 milyar Euro kredi sağladık. Bu da 70-80 bin araca denk geliyor” açıklamasını yaptı.

Daimler çatısı altında Türkiye’nin Avrupa bölgesine bağlı ğunu dile getiren Oktay, 40 ülkede finansman hizmetlerinin verildiğini ve Türkiye finans şirketinin ise büyüklük açısından Avrupa bölgesinde 5’inci sırada yer aldığını söyledi. 2011 yılında 700 milyon Euro kredi sağladıklarını açıklayan Tolga Oktay, 2012 yılının ilk altı ayında ise 300 milyon Euro kredilendirme yaptıkları aktardı. Türk halkının uzun vadeli borçlanmayı sevmediğinin altını çizen Oktay, kredi aralığının ise ortalama 36 ay ğunu kaydetti. Kredilendirme noktasında en müşteri odaklı hareket ettiklerini vurgulayan Oktay, kredi kullanım oranının ticari araç seğmentinde daha fazla ğunu aktardı.

Tolga Oktay, “Ticari araçların finansmandaki oranı yüzde 80’dir. Yüzde 20’lik kısmını ise binek araçlar oluşturmaktadır. Ticari araçtaki en büyük pay ise yüzde 45 ile kamyon gurubumuzdadır. Otobüste ise satılan her 10 araçtan 7’sini yine biz kredilendiriyoruz. Türk halkı borcuna sadıktır. Uzun vadeli borçlanmayı pek sevmez. Onun için vadeler ise ortalama 36 aydır” .

Şirketin bugün itibariyle 1 Milyar Euro’luk portföy büyüklüğüne ulaştığını açıklayan Oktay, şöyle devam etti: “Yılın ilk 6 ayında 300 milyon Euro’luk kredi desteği sağladık. Satışların artmasıyla birlikte yılsonuna kadar bu oranın iki hatta üç katına çıkacağını tahmin ediyoruz. Yeni gelecek araç modellerimize de kredi desteği sağlayacağız. Biz en müşteri odaklı Daimler çatısı altında tek markaya hizmet veren bir finansman şirketiyiz.”