Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

ZF EcoLife Brezilya’da

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşen Rio+20 Birleşmiş Milletler (BM) “Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı” katılımcılarının transferleri ZF Ecolife şanzımanlı otobüs ile sağlandı.

ZF EcoLife Brezilya’da

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşen Rio+20 Birleşmiş Milletler (BM) “Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı” katılımcılarının transferleri ZF Ecolife şanzımanlı otobüs ile sağlandı. 6 vitesli otomatik otobüs şanzımanı Brezilya Otomotiv Mühendisleri Derneğinden “Sürdürülebilirlik Ödülü” aldı.

ZF Friedrichshafen AG Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleşen “Rio+20” Birleşmiş Milletler (BM) “Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı” delegeleri için ZF Ecolife şanzımanlı bir otobüs temin etti. Bu sayede katılımcılar en düşük egzoz gazı ve gürültü seviyesindeki bir otobüs ile transfer edilmiş lar. 6 vitesli otomatik şanzımanın çevreci özellikleri Brezilya Otomotiv Mühendisliği Derneği’nden de takdir topladı.

Sürdürülebilir teknolojiye odaklanmış böylesine önemli bir endüstri buluşmasında mühendisler, ZF Ecolife şanzımanı kaynakların korunmasına gösterdiği katkıdan dolayı ödüllendirdi.

ZF Ecolife şanzımanlı otobüs kapanış konferansından önce bir hafta süreyle Copacabana ve Parque dos Atletas’da bulunan etkinlik alanı arasında düşük egzos emisyonu ve düşük gürültü seviyesi özellikleri ile delegelere ücretsiz hizmet verdi.

ZF Ecolife şanzıman en son teknoloji ile üretilmiş parça ve yazılımları sayesinde yakıt tüketimini %6’ya varan oranda azaltmaktadır. Şanzımanın kontrol ünitesinde bulunan ve topografyaya göre vites değişimlerini kontrol eden Topodyn-Life vites değişim programı aracın yakıt tüketiminin en az olacağı noktalarda vites değiştirmesini sağlayarak kça iyi bir iş çıkarmaktadır. Aracın düşük motor devirlerinde kullanılması gibi, yakıt tüketimine olumlu etki eden bu faktörler, aynı da gürültü kirliliğini de azaltmaktadır. Kalkışlarda aracın çalışma sesi, geleneksel bir otomatik şanzımana kıyasla 6,4 dB(A) kadar azalmaktadır.

ZF’in 6 vitesli otomatik otobüs şanzımanının “yeşil” karakteristiği şehir içi primer retarder sistemi ile lanmaktadır. Şanzımana entegre retarder sistemi servis frenlerinin daha az kullanılmasını sağlayarak hem frenleri korur, hem de fren balatalarının aşınmasından dolayı ortaya çıkan balata tozlarını mümkün ğunca azaltarak çevrenin korunmasına destek olur. Tüm bunlara ek olarak ZF EcoFluid Life şanzıman yağı uzun dayanımı sayesinde yağ bakım aralıklarını uzatarak şanzımanın ömrü boyunca sürdürülebilirliğine katkı sağlamaktadır.

Brezilya Otomotiv Mühendisliği Derneği - AEA (Associação Brasileira de Engenharia Automotiva) tarafından haziran ortasında düzenlenen "6º Prêmio AEA de Meio Ambiente" endüstri buluşmasında ZF Ecolife şanzıman, aktarma organlarında kullanılan sürdürülebilir teknolojileri nedeniyle ödüllendirilmiştir.