Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Nuh, 3 adet Ford Cargo mikser aldı

Nuh Beton A.

Nuh, 3 adet Ford Cargo mikser aldı

Nuh Beton A.Ş.’nin Kocaeli’ndeki üç hazır beton santralini işleten Karser İnşaat, üç adet Ford Cargo 4136M(8X4) mikser şasi kamyonu filosuna dahil etti. Ford Cargo 4136M mikserler, Ford Otosan Kamyon Bölge Satış Müdürü Murat Bakış tarafından Karser İnşaat’ın ortaklarından Ömer Kara’ya törenle teslim edildi.

Karser İnşaat çalışanlarının da katıldığı törende bir konuşma yapan Ömer Kara, filolarına kattıkları Ford Cargo mikserler ile yaklaşık iki ay deneme sürüşü yaptıklarını ve elde ettikleri verilerin son derece memnuniyet verici ğunu belirtti. Kara, yakıt tüketiminin ve motor ses seviyesi düşüklüğünün en beğendikleri özellikler arasında ğunu da sözlerine ekleyerek, “Araç yatırımlarımız devam ettikçe tercihimizi Ford Cargo’dan yana kullanacağız. Çünkü Ford Cargo mikserleri kullanan şoförlerimiz de araçlardan çok memnun” .

Ford Otosan Kamyon Bölge Satış Müdürü Murat Bakış da törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ford Cargo’ların güçlü, sessiz, ekonomik motoru ve standart kliması, araç içi ve dışı çalışma ortamının daha az gürültülü olmasını sağlayarak kullanıcıların konforunu arttırıyor. Ford Cargo’lar hem çalışanı hem de işvereni memnun ediyor. Rekabetin çok yoğun ğu hazır beton sektöründe firmalar ayakta kalabilmek için doğru tercihler ve doğru yatırımlar yapmalı. Yeni nesil inşaat serisi Ford Cargo mikserler, sahip kları özellikler, düşük alım ve işletme maliyetleri ile sektörün doğru tercihi olmaya devam edecek.”

ÖZEL SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Ford Otosan, 2011 yılında devreye aldığı, bilinçli sürücüler yetiştirerek yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliği sağlamayı, araçları uzun ömürlü kılmayı ve çevreye zarar veren CO2 salımını azaltmayı hedefleyen Ford Sürüş Akademisi’nde hazır beton firmalarına özel eğitim vermeye devam ediyor.

Hazır beton araçlarında, ağırlık merkezinin yüksek olması, aracın yükünün yer değiştirmesi ve aracın devrilmesinin sürücü tarafından algılanmaması gibi nedenlerle çarpma ve devrilme kazaları diğer yük taşımacılıklarına oranla daha fazla yaşanmaktadır.

Hazır beton aracı sürücüleri ani bir engelle karşılaştıklarında fren yapmak ile o engelden kaçmak arasında kararsız kalırlar. Genellikle kaçma ilk tercihleridir. Ağırlık noktası yüksek olan mikserde bu olay ne yazık ki devrilme ile sonuçlanır. Ford Sürüş Akademisi tarafından hazırlanan özel eğitimde eksikler ve doğru refleks edinimi, teorik ve pratik uygulamayla giderilmektedir. Müşteriye özel eğitimlerin tasarlandıgı bu programda bu eğitim için özel hazırlanan “Anti-Rollover (Devrilmeye Karşı) Aracı” ile pratik uygulama yaptırılmaktadır.