Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:50   Güncelleme : 13-11-2014 17:50

Türkiye’nin Gelecek yükselişi!

Diyarbakır başta olmak üzere Malatya ve Erzurum’da koşulsuz müşteri memnuniyeti ile adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz Türk ve Tırsan bayii Gelecek Otomotiv, Fortune 500 Türkiye’de en hızlı yükselen şirketler listesinde yer aldı.

Türkiye’nin Gelecek yükselişi!

Diyarbakır başta olmak üzere Malatya ve Erzurum’da koşulsuz müşteri memnuniyeti ile adından sıkça söz ettiren Mercedes-Benz Türk ve Tırsan bayii Gelecek Otomotiv, Fortune 500 Türkiye’de en hızlı yükselen şirketler listesinde yer aldı. Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, “Mercedes-Benz ve Tırsan kalitesinin yanında ekibimiz yüreğini ortaya koyarak şirketimizi başarıya taşıdı. 2015 hedefimiz ise ilk 100 şirket arasında yer almak” .

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında 2009 yılında 433’üncü sıradan giren Gelecek Otomotiv, 2010 yılında 364’üncü sırada yer aldı. 2011 yılında ise 111 basamak birden atlayan Gelecek Otomotiv, 410 milyon TL ile 253’üncü sıraya yerleşti.

BİR KASA BİR MASA İLE BAYİLİK…

Uzun yıllar otomotiv sektöründe faaliyet gösterdikten sonra kısa bir süreliğine farklı bir sektöre geçiş yapan ve ardından da tekrar otomotiv sektörüne dönen Hekim Toloğ, Gelecek Otomotiv’in doğuşunu şu sözlerle özetledi: “Bir dünya markasının kamyonlarını Silopi’de satışını yapmak için firmanın Türkiye ofisi ile irtibata geçtim. Uzun uğraşlarım sonucu markanın Türkiye’deki üst düzey yöneticisi ile İstanbul’da 45 dakikalık bir randevu verildi. Görüşmemiz tam 3 saat sürdü. Keyifli bir görüşmeydi… Üst düzey yönetici bana ne yapmak istediğimi sorduğunda; ‘ben Silopi de kamyonlarınızın satışını yapmak istiyorum. Bana yatırım yaptırmayacaksınız. Bir kasa, bir masa ile bayilik yapmak istiyorum’ m. Bu söz onun çok hoşuna gitti ve bana başka bir bölgeyi önerdi. Görüşme sonunda bende kendisine düşüncemi yazılı bildirmek istediğimi ilettim ve yanında ayrıldı. Daha sonra ise Mercedes’in Diyarbakır bayiliğini aldık. 20 milyon Euro yatırım yaptık ve Gelecek Otomotiv doğdu…”

KÜÇÜK HESAPLAR PEŞİNDE OLMADIK

Satış ve satış sonrası hizmetler için yatırımlar yaparken hep ileriyi, hep Gelecek’i düşünerek hareket ettiklerinin altını çizen Hekim Toloğ, arzuladıkları hedefe giderken yanlarına fosilleşmiş düşünceleri, korkak davranışları almadıklarını ifade etti. Toloğ, “Bizi arzuladığımız büyük resme götürecek olan gemimizin, hareket kabiliyetini yavaşlatan, ufkumuzu daraltan, az olsun bizim olsun mantığını, tembelliği, küçük hesapları, günü kurtarma düşünceleri yolda denize döktük. Gelecek gemisinin, ana omurgasını oluşturan ekibi çok sağlam seçtik. Karşılaşacağımız fırtınalara, dev dalgalara dayanabilmesi için bunun çok önemli ğunu biliyorduk. Bizimle beraber yolculuk edenlerin beklentilerini, endişelerini, değer yargılarını çok iyi biliyorduk” .

MUTLU MÜŞTERİ!..

Satış ve satış sonrasında müşteri memnuniyetinin üst düzeyde olması için tüm ekibin büyük bir hassasiyet içinde çalıştığını kaydeden Hekim Toloğ, “Gelecek Otomotiv için iki unsur çok önemlidir. Birincisi yatırım, ikincisi koşulsuz müşteri memnuniyetidir. Şirketimiz için para ikinci, üçüncü hatta dördüncü plandadır. Başladığımız günden bugüne çekinmeden, korkmadan yatırım yaptık. Yaptığımız yatırımlarla biryandan ülke ekonomisine katkıda bulunurken, diğer yandan da daha hızlı çözümler ürettik. Tabi bu hızlı çözümleri üretirken de Tırsan ve Mercedes’in desteklerini arkamıza aldık. Bize sundukları desteklerden dolayı da Tırsan ve Mercedes-Benz Türk yetkililerine sonsuz teşekkür ederim” .

DİYARBAKIR = GELECEK

Bugüne kadar hiçbir maddiyata önem vermediklerinin altını çizen Hekim Toloğ, “İşimizi iyi yaparsak, yaptıklarımıza yüreğimizden, ruhumuzdan bir şeyler katarsak başarının kaçınılmaz olacağını biliyorduk. Nitekim Medeniyetlere beşiklik yapan, ancak son dönemde hep olumsuzluklarla anılan Diyarbakır’ın adının bu kez devler ligine girmiş bir şirketle, Gelecek Otomotiv’in başarılarıyla anılmasına vesile k” .

İNANMAK BAŞARMANIN YARISI!..

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi sıralamasında yükselişlerine devam edeceklerini dile getiren Hekim Toloğ, şöyle devam etti:

“2011’de hükmettiğimiz yaklaşık 410 milyon TL ile bir önceki yıla oranla 111 sıra atlayarak 253’üncü k. Türkiye’de sırası en çok yükselen 10 şirket sırlamasında 7’nci k. Satışlarını en çok artıran şirketler sıralamasında 23, aktif devir hızı sıralamasında 44’üncü sırada yer aldık. Öz kaynak kârlılığı en yüksek şirketler sıralamasında ise 35’inci sırada yer aldık. Veren elin, alan elden hayırlı ğunu düşündük ve 2011 yılını çok az bir farkla 2’inci sırada vergi rekortmeni olarak bitirdik. 2015 yılında da Fortune’de, fırtına gibi eserek ilk 100 şirket arasına girmeyi hedeflemekteyiz. Yapılanların, yapılacaklara garanti ğunu bildiğimizden bu hedefimizin hayal olmayacağına eminiz.”