Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

Bu otobüsü uzun yıllar kullanacağız!

Mercedes-Benz Türk, 2005 yılında üretimine başladığı Travego modelinin 4 binincisini İstanbul Seyahat’e sattı.

Bu otobüsü uzun yıllar kullanacağız!

Mercedes-Benz Türk, 2005 yılında üretimine başladığı Travego modelinin 4 binincisini İstanbul Seyahat’e sattı. Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Travego’yu otobüsçü istediği müddetçe üretmeye devam edeceklerini açıklarken, İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, bu otobüsü uzunlar yıllar kullanacaklarını dile getirdi.

Mercedes-Benz Türk bayii Mengerler tarafından İstanbul Seyahat’e satışı yapılan 4 bininci Travego, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, Genel Müdürü Sırrı İnan, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Pazarlama ve Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu ve şirket personelleri katıldı. Törende Mergerler’den ise Genel Müdür Nusret Güldalı, Satış Müdürü Ayhan Aydın ve Mengerler Trakya Genel Müdürü Ayhan Ergüt ile Satış Müdürü Günay Eren de hazır bulundu.

Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz, 2005 yılında pazara sunulan Travego’nun 4 bininci otobüsünü teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kurz, “İlk nesil otobüsümüz Travego 3100 adet üretildi. Geçtiğimiz yıl otobüsümü yeniledik ve ikinci nesil Travego’yu pazara sunduk. Bu otobüsümüzde 900 adet üretildi ve toplamda 4000 adete ulaştık. 1967 yılından beri müşterilerimiz bizi takdirle karşılıyor. Bizde en güvenilir otobüsleri üreterek Pazar lideri olmaya devam ediyoruz” .

Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ise 2011 yılı şehirlerarası otobüs pazarının 1.696 adet ile kapandığını ve bu yıl Ağustos ayı itibariyle pazarın % 46,3 oranında daraldığını söyledi. Sülün, Mercedes-Benz Türk’ün ilk 8 ayı 453 adetlik bir şehirlerarası satış hacmi ile ladığını, 2011 yılı sonunda % 52 olan pazar payını % 66’lara çıkardığını ve şirketin kuruluşundan bu yana sürdürdüğü otobüs pazarındaki liderliği devam ettirdiğini kaydetti. Sülün, “İstanbul Seyahat saygın müşterilerimizdendir. 4 bininci otobüsümüzü ona teslim ettiğimiz için çok mutluyuz. 121 adetlik filosu var ve 78 adeti Mercedes’tir. 78 adetlik filo içerisinde de Travego sayısı 46’dır. Ben bu otobüsün kendilerine hayırlı-uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış ise şöyle konuştu: “Mercedes-Benz Türk ile uzun yıllardır çalışmaktayız. Sadece otobüs ayağında değil, hafif ticari araçta da tercihimizi Mercedes’ten yana kullandık. 2012 Eylül’ün ilk haftası 20 adet Sprinter teslim alarak müşterilerimizin hizmetine sunduk. Şehirlerarasında ğu kadar şehiriçinde de bizim için müşteri memnuniyeti çok önemlidir. Ben Mercedes ile daha birçok projeye imza atacağıma inanıyorum.”

“Mercedes’in efsane otobüsü 302 modeli 16 yıl da 15 bin adet üretildi. 403’ün ise üretimi 10 yıl devam etti ve yerini Travego’ya bıraktı. 7 yıldır üretimi devam Travego’yu daha kaç yıl ve kaç adet üretmeyi planlıyorsunuz” sorusuna Pazarlama ve Satış Direktörü Süler Sülün, “Bu sorunun muhatabı biz değil, otobüsçümüzdür. Onlar ne derse, o olur” demesi üzerine İstanbul Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Selami Tırış, “Bizler Travego’yu daha uzun yıllar kullanmak istiyoruz. Kaportasında ufak tefek değişiklikler olabilir ama biz firma sahipleri olarak bu modeli değiştirme gibi bir niyetimiz yok” açıklamasını yaptı.