Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

7 milyon Euro yatırım yaptı, filo 1500’e çıktı!

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Mars Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

7 milyon Euro yatırım yaptı, filo 1500’e çıktı!

Lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Mars Lojistik, yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. 2012 yılı araç yatırım programında 7 milyon Euro’luk yatırım yapan firma, 100 adet Renault Trucks Premium çekici aldı. Son alımla birlikte firmanın filosundaki araç sayının 1500’e yükseldiği bildirildi. Mars Lojistik Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, “Türkiye büyüyor, ihracat artıyor, bizde buna paralel olarak büyüyoruz” .

Renault Trucks Türkiye bayii Horoz Taşıt tarafından Mars Lojistik’e satışı yapılan 100 adet Premium 460.18 TGV çekici, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen tören ile firma yetkililerine teslim edildi. Araç teslim törenine Mars Lojistik Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, Genel Müdür Yardımcısı Alper Bilgili, Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Mete Büyükakıncı, Mali ve İdari İşler Direktörü İpek Puntur, Pazarlama Müdürü Özge Şahin ve Filo Satış Müdürü Tolga Küçükyumruk katıldı. Törende Horoz aşıt’tan ise Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Atanur Özdemir hazır bulundu.

Günümüz koşullarında rekabetin artması, teknolojik gelişme ve iş yapma biçimlerinin değişmesi sonucunda lojistik firmalarının araç alımlarında ince eleyip sık dokuduğunu belirten Renault Trucks Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Mete Büyükakıncı, bu bağlamda kendi araçlarının rakiplerine oranla yüzde 30 yakıt sarfiyatı yaptığını ve bunun bilincinde olan firmaların da Renault Trucks’ı tercih etmeye başladığını söyledi. Büyükakıncı, “Mars Lojistik ile iş ortaklığımız 1998 yılında başladı ve güçlenerek devam etti. Bugün firmanın filosundaki çekicilerin ını Renault Trucks markası oluşturmaktadır. İyi bir ticari ilişkimiz var. Her şey değişir, satış ekibi değişir, satış sonrası hizmetler ekibi değişir ama bizde değişmeyen tek bir şey var o da sistemimizdir. Biz sattığımız her aracın arkasındayız ve müşterimize en iyi hizmeti sunmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bizim için en önemli unsun müşteri memnuniyetidir. Mars’a yapılan satışta bir güvenin eseridir” .

ÇEVRECİ TAŞIMACILIK

Daha çevreci taşımacılık için yeni yatırımlar yaptıklarını dile getiren Mars Lojistik Grup A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Garip Sahillioğlu, “Türkiye büyüyor, ihracat artıyor bizde buna paralel olarak büyüyoruz. Mars Lojistik olarak Intermodal taşımacılık alanında yatırımlarımız var. Türkiye’den araçlarımız denizyolunu kullanarak Trieste’ye ulaşıyor, buradan da demiryolu ile Lüksemburg’a gidiyor. Bu şekilde de daha çevreci bir taşıma gerçekleştiriyoruz. Aldığımız bu yeni araçlarda bu hatta hizmet verecek. Alınan çekiciler ile birlikte filomuzdaki toplam araç sayısı 1500’e yükseldi. 2012 yılındaki araç yatırımlarımızın bütçesi 7 milyon Euro’dur. Sağladığı yakıt tasarrufu, düşük işletme maliyeti ve ileri teknolojisi ile uzun yıllardır Renault Trucks markası ile çalışmaktayız. Bir sonraki alımızda da yine tercihimiz bu markaya olacak” açıklamasını yaptı.

YÜZDE 4 TASARRUF

Otomatik şanzımanlı araçlara ilk etapta tepkili yaklaştıklarını açıklayan Mars Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Alper Bilgili ise şöyle konuştu: “2007 yılında 80 adet, 2010 yılında 200 adet ve 2012 yılında da 100 adet Renault Trucks çekiciyi filomuza dahil ettik. 2010 yılındaki araçlarımız otomatik şanzımanlı idi ve alırken biraz kuşkularımız vardı. Kullandıkça bunun manüele göre yüzde 3, yüzde 4 civarında yakıt tasarrufu sağladığını gördük. Bu alımımızda da yine otomatik şanzımanı tercih ettik.”