Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:51   Güncelleme : 13-11-2014 17:51

9 milyon Euro’luk yatırım yaptı

Kayseri merkezli uluslararası lojistik ve nakliye şirketlerinden ABC Uluslararası Transport A.

9 milyon Euro’luk yatırım yaptı

Kayseri merkezli uluslararası lojistik ve nakliye şirketlerinden ABC Uluslararası Transport A.Ş. bünyesinde nakli faaliyetlerini yürüten Er-Bil Uluslararası Transport, yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. 2011 yılında 100 adetlik araç alımı yapan firma, 2012 yılında da 100 çekici, 100 treyler alımı konusunda tercihini Tırsan’dan yana kullandı. Firma, siparişini verdiği araçlardan 60 ar adetlik kısmını teslim alarak filosunu büyüttü.

Daf-Tırsan Otomotiv tarafından Er-Bil Uluslararası Transport’a satışı yapılan 100 adet Daf XF105.460 ve 100 adet Tırsan Mega Şasili Maksima Semi-Treyler, Samandıra tesislerinde düzenlenen tören ile teslim edildi. Araç teslim törenine ABC Uluslararası Transport A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Daf-Tırsan Otomotiv Özel Müşteriler Yöneticisi Ertuğrul Erkoç ve firma personeli katıldı.

Çetin Nuhoğlu, yeni alımları ile beraber 300 Daf çekici ve 300 Tırsan treyler araca sahip olan ABC Grup Bünyesindeki Er-Bil Uluslararası Transport ile yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nuhoğlu, “Daf ve Tırsan kombinasyonunu kullanan tüm müşterilerimizde aynı sonucu görüyoruz. Tekrar tekrar Daf ve Tırsanm’ı tercih ediyorlar. Çünkü Daf ve Tırsan treyler kombinasyonunda performans yükseliyor. Yakıt sarfiyatında elde edilen tasarruf, her yol ve yük şartında değişmeyen performans seviyesi tekrar Daf ve Tırsan’ı tercih etmeyi sağlıyor. Er-Bil Uluslararası Transport, çekileri ZF ASTronic (otomatik) şanzımanlı olarak satın aldı. Daf yeni nesil ATe araçlar %3 tasarruf sağlar, otomatik şanzıman ile de ayrıca % 5 daha tasarruf sağlanır. ZF ASTronic şanzıman, efsanevi Daf motorunun sürüş ve frenleme performansını en üst seviyelere çıkartan özel yazılımı ile kullanım hatalarını bertaraf ederek manuel şanzımanlı araca göre %5 yakıt ekonomisi sağlamaktadır. Debriyaj balatası ömrünü iki katı artırmaktadır ve 80 kg’lık ağırlık avantajı sunmaktadır” .

BAŞKANIMLA TANIŞTIM, FİLO BÜYÜDÜ

Daf ve Tırsan ile çalışmanın büyük avantajlar sağladığını dile getiren Ergun Bilen, “Aile şirketi olarak sektörde faaliyetlerimize devam ederken yaşanan ayrılıklar sonrası 3,5 araç ile babam şirketin yönetimini bana devretti. Her şeyden önemlisi de Çetin Başkanım ile beni tanıştırdı ve bu günlere geldik. Bugün filomuzda 300 adet araç bulunmaktadır ve hepside Daf ve Tırsan markalıdır. Tırsan bizim çözüm ortağımızdır. Bugüne kadar ğu gibi bundan sonra da yatırımlarımız bu markaya olacaktır. Yaptığımız yatırımın toplam bütçesi 9 milyon Euro’dur. 100’er adetlik bir alımdı ve bunun 60’ar ani teslim almanın mutluluğunu yaşıyoruz” .

KAYSERİ SANAYİSİ BÜYÜYOR

Ağırlı Avrupa ülkelerine çalıştıklarını dile getiren Ergun Bilen şöyle konuştu: “Kayseri sanayisi büyüyor, bizde bu büyümeye paralel olarak yatırımlarımızı yapıyoruz. Kayseri’de üretilen ürünleri Avrupa ülkelerine taşıyoruz. Dönüş yüklerimiz ise Orta Doğu ülkelerine oluyor. Filomuzu büyütürken eski araçlarımızı da satmıyoruz. Yeni araçlarımız Avrupa ülkelerine çalışırken, eski araçlarımız da Orta Doğu ülkelerine çalışıyor. Araç yatırımlarımızın yanında depo yatırımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Bunun için Kayseri’de 70 bin m2 yer aldık ve 17 bin m2 kapalı depo yatırımı yapacağız. Türkiye ve Almanya olmak üzere toplam 2 adet antrepomuz bulunmaktadır.”

DAF FT XF 105.460 Optimizer’ın (ZF AS Tronic Şanzımanlı) Özellikleri
-460hp, 12,9lt, sıralı 6 silindirli EURO5 MX motor
-ZF 12AS2330 AS Tronic; 15,86:1,00
-12 vitesli tam otomatik ve tiptronik kullanımlı şanzıman
-Diferansiyel oranı: 2,69 (Seri tip; 1.230 dev/dak’da 85 km/h)
-ABS/EBS/ASR
-MX-Motor Freni (2.100 dev/dak’da 320kW)
-80A alternatör, 2x225Ah aküler
-315/70 R 22,5 ölçüsünde Michelin lastikler
-Jost JSK42 150+12mm çeki tablası
-Mout ön hazırlık

Kabin dışı
-Beyaz Renk H3279/1
-Mekanik süspansiyonlu Space Kabin
-Kırılmaz Lexan camlı halojen farlar ve sis lambaları
-Elektrik kumandalı ve ısıtıcılı siyah renkli aynalar
-Hava süspansiyonlu şoför ve muavin koltuğu
-Kabin renginde üst ve yan rüzgarlıklar (İki taraftan menteşeli)
-AM/FM + GSM + GPS + CB(telsiz) antenleri

Kabin içi
-Uzaktan kumandalı merkezi kilit
-Klima
-FMS ön hazırlığı (Filo yönetim sistemi bağlantısı)
-Kuru tip ilave kabin ısıtıcı
-Geliştirilmiş yol bilgisayarı (Yakıt sarfyatı analizi)

Şasi
-850lt+430lt alüminyum yakıt tankı
-75lt AdBlue tankı
-Stepne ve taşıyıcısı