Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

UND Deniz’i Çetin Nuhoğlu batırdı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) genel kurul toplantısına sayılı günler kala UND Deniz ile ilgili tartışmalar her geçen gün alevlenerek büyüyor.

UND Deniz’i Çetin Nuhoğlu batırdı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) genel kurul toplantısına sayılı günler kala UND Deniz ile ilgili tartışmalar her geçen gün alevlenerek büyüyor. Derneğin eski başkanı Çetin Nuhoğlu, Rekabet Kurumu’nun kararını da işaret ederek UND Deniz’i Un Ro-Ro’nun haksız rekabetinin batırdığını söylerken, Ahmet Musul’da şirketi Çetin Nuhoğlu’nun batırdığını açıkladı.

UND Başkanı Engin Özmen’in Mersin de dernek üyeleri ile yaptığı toplantıya katılan Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul, yaptığı açıklamada sektör mensuplarını şoke etti. Çetin Nuhoğlu’nun hırsları yüzünden UND Deniz’in battığını iddia eden Musul, bunun sonucunda ise sektörün zarar gördüğünü söyledi. Yaşanan rekabet sonucu her iki ro-ro şirketinin fiyat indirimi yaptığını ve buna paralel olarak nakliyecilerin de navlunlarının düştüğünü ifade eden Ahmet Musul, savaşın sona ermesiyle birlikte ro-ro fiyatının arttığını, navlunların ise hala aynı ğunu, bunun sonucunda ise firmaların her geçen gün nakliyede daha çok zarar ettiğini vurguladı.

UND Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Musul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada aynen şöyle konuştu:

BİR KURUŞ İNDİRİM ALMIYORUZ

Un Ro-Ro’nun aslında daha büyük firmalara indirimli bilet satması gerekir. Ticaretin gereği budur. Çetin Bey’in bize sattığı arabayla size sattığı arabanın fiyatı da farklıdır. Mars’a sattığı arabalar farklıdır. Ama bugün Un Ro-Ro kesinlikle fiyatta pazarlık yapmıyor. Biz bunun pazarlığının yapılmasını istedik. Büyük firmanın verdiği avantajı kullanmak istiyoruz. Biz İsveç’e giderken daha farklı fiyat alıyoruz, İngiltere’ye farklı fiyat alıyoruz. Adamlar bize 2 bin geçişte şunu veririm, 4 bin geçişte bunu veririm diyor. Normalde ticaret böyle olması gerekir ama Un Ro-Ro işine gelmediği için kimi deve oluyor, kimi kuş oluyor. Biz bu konuyu gündeme getirdiğimizde Sedat Bey kendince haklı olarak “Ben bu konuyu diğer nakliyecilere anla. Maalesef fiyatlarda bir şey yapamam” . Bir kuruş indirim aldığımı kanıtlayan arkadaşıma şirketimi bedelsiz verebilirim.

UN RO-RO SÖZÜNÜ TUTUYOR

Aldığımız tek bir ayrıcalık var; oda 2008 yılında Cüneyt Solakoğlu ile konuştuğumda trene başlayacağımız sadece trene binen araçlarımızda yer garantisidir. Çünkü tren ile gemi bir biriyle senkronize olarak yürümediği takdirde proje başarısız olur. Un Ro-Ro bu konuda bize verdiği sözü hala tutuyor. Bu şekilde çalışan her firmaya biz bunu yapacağız. Almış ğumuz tek ayrıcalık budur. Birde Mercedes projemizde geri gönderdiğimiz boş arabalarımızda indirim istedik. 2 ay kadar bundan faydalandık. Ben ticarette yemini sevmem, ihtiyacımda yok. Sizden ricam bu konuda druşa gelmeyin. Çetin bey çok sevdiğim, takdir ettiğim bir büyüğüm olmasına rağmen şuan ki yaklaşımını bir türlü anlayamıyorum.

HEM SÖYLÜYOR HEM İNKAR EDİYOR

Bu masanın etrafında oturan insanların bir araya gelmesini isteyen o dur. (UND Yöneticileri) Onun isteği üzerine biz bu sorumluluğu aldık. Bize karşı niye böyle bir savaş içerisinde onu gelip bizimle konuşmadı. Bir toplantı sırasında bizlere önerilen bir başkanlığı biz kabul ettik. Mars’ın diğer ortağı Garip Bey, Engin Bey’in adını söyledi. Onun üzerine Çetin Bey “Evet ben Engin’i tanırım. Üniversitedeki çalışmalarından biliyorum. Bizim için doğru kişidir” ve bizde Engin Bey üzerine karar kıldık. Ben bunu söylemedim diye beni yalancılıkla itham etti. Bugün Un Ro-Ro’ya savaş açan Çetin Bey aslında UND Deniz’i batıran kişidir.

KOLTUK HIRSI

UND Deniz’in kurulması belki genel kurul veya büyük bir anlaşmayla sağlanmamış olabilir ama arkadaşlar çok cesur ve güzel bir girişimde bulundu. O dönemde bu iş gizli yapılması gerekirdi ve çok iyi bir lamayla başladılar. Çetin ağabey o arkadaşlara 3’üncü gemiyi aldırdı. O arkadaşlar sıkıntılı duruma düştü. Trieste’ye gemi koydular ve fiyat rekabetleri başladı. Cüneyt Solakoğlu ve Çetin bey’i gizli bir toplantıda yemeğe çağırdım. O toplantıda Cüneyt bey “Siz İtalya’ya gelmezseniz bizde Fransa’ya gelmeyiz” . Ama Çetin bey bu öneriye karşı çıktı. “Biz ikisine de gireceğiz” . Bunun üzerine de Cüneyt bey doğal olarak bu konuda size karşı gücümüzü kullanırız . Ben m ki; “Beyler bakın bu savaşın sonucunda fiyatlar düşer. Savaşın sona ermesiyle Ro-Ro fiyatları artar ama bizim navlunlarımız artmaz. Yanlış yapıyorsunuz…” Bakın UND Deniz’i yine söylüyorum Çetin Nuhoğlu batırdı. Şimdi kalkıp hayali bir savaşla kendilerine haklı bir cephe açmaya çalışıyor. Bu doğru değil. Un Ro-Ro bizim amacımız olamaz. Un Ro-Ro bir araçtır. Un Ro-Ro’nun birinci müşterisi Ekol, ikinci Mars’tır. Bu sektöre bir başkan gelecekse, bu sektörün içinden, bu sektörün derdini yaşayan insan olsun. Koltuk hırsına kapılmalarını ben anlamıyorum.