UND Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, RODER ve UND’nin birleşmesinin ardından her iki dernekten de 11’er kişilik yönetim kurulu listesi oluşturulduğunu ve bu yönetimin de 2 yıllık görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Saffet Ulusoy’un arkasından dua ettiklerini dile getiren Mustafa Yılmaz, “Adaylığını açıklayan Çetin Nuhoğlu, mevcut yönetimi UND Deniz ve yabancıların payıyla vurmaya çalışıyor. Biz UND Deniz’in borcunu devraldık, yabancılar konusu ise Ulaştırma Bakanlığı’nın görevidir” .
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklama da aynen şöyle konuştu:
2001 yılında bölündük, ikiye parçalandık. Bir RODERCİ k Ro-Ro taşımacısı bir karayolu eşya taşımacı olarak UNDCİ k. Üyelerimizi ikiye böldük. Çatıdaki bazı insanların farklı düşüncelerinden dolayı dernek bölündü. Bu derneklerin bölünmesiyle birlikte devlet bakanların nezdinde farklı farklı görüşler ortaya çıktı gittiğimiz toplantılarda. Farklı görüşler ortaya çıkmasın k. Nejat bey ile Şam da ki toplantıdan gelirken; “Nejat bey bu dernekleri birleştirirsek sen rahmetli ğun mezarında Fatiha okuruz” m. Çaba gösterdim. Arkadaşları bu konuda uyardım. Ve birleştik. Gücümüz tek bir çatı altında . Hiçbir art niyet, hiçbir görüş farklılığı oluşmadı çünkü aynı sektör içerisindeyiz. Farklı düşünmüyoruz, sıkıntılarımız aynı yaramız aynı, tedavimiz aynı. Birleşmeden sonra bizim iznimiz dışında gelişen bir oluşum ile karşı karşıya geldik. Yani UND Deniz’in borcundan dolayı bir sıkıntı ile karşı karşıya geldik. Birleşmeden önce UND Deniz’in borcu bize söylenmemişti. Birleştik bu sorun yine bizim sorunumuzdu. İstifa eden arkadaşlarımızla birlikte bu sorumluluğun altından nasıl kalkarız diye düşündük. Bir dernek var ki 40 yıl bu sektöre hizmet etmiş ve zor durumda. Bunu kurtarabilmek içinde elimizden ne gelirse gücümüz dahilinde yapmaya çalıştık.
TAMER BAŞKANIN TELEFONLARINA ÇIKMADILAR
Çetin bey beni aradı. 45 dakika telefonda kendisi ile görüştüm. Kendisine m ki; Sayın Başkanım, Saffet Ulusoy rahmetli gitti. Arksından biz şuanda dua ediyoruz. Sizde bu sektöre hizmet ettiniz şöyle veya böyle ama siz 6 yıl yönettiniz daha sonra da 2 dönem sizin tarafınızdan seçilen kişiler yönetti. Ve UND Deniz’i aldınız, kurdunuz. Ebetteki kiralık alınan bir Ro-Ro şirketi ile Un Ro-Ro karşısında durmak çok zordur. Sonuçta 8-9 ay süre içerisinde yaklaşık 13,5 milyon Euro borçla karşı karşıya kalındı. Derneğe haciz geldi. Samimi söylüyorum dernekte sadece iki tane RODER’den gelen bilgisayarın dışında tüm bilgisayarlar haciz . O dönemde bu duruma düşmüş derneği hiç kimse sahiplenmedi. Başkan Tamer Dinçşahin tarafından Halim Mete arandı. Çetin Bey arandı. Tamer Başkan’ın 3 gün hiç kimse telefonuna cevap vermedi. Ve istifa etti. Genel kurula gidildi. Genel kurulla birlikte 11 kişi RODER’den, 11 kişi de UND’den olmak üzere 22 kişi ile yönetim kurulu seçildi.
BU BORÇ MUTLAK ÖDENECEKTİ ÖDEDİK
Karşınızda ne var? Borç var. Nasıl ödenecek? Bu borç mutlaka bir şeyler satılıp, ödenecek. Bizde yönetim kurulu kararıyla hepimiz imza atarak Un Ro-Ro’daki 0,40 hissemizin satışına onay verdik. Çetin Beyin yaptığı, Gürbulak Sınır Kapısı’ndaki hisseden dolayı teminattır. Şahsına cebindeki 5 kuruşu vermiş değildir.
4 yıl süre içerisinde Hatay’dan hiç nakliyeci aranmadı. Ben öyle düşünüyorum. Hiç sorulmadık ya sizin başınıza ne geldi diye!.. Biz kendi sorunlarımızla uğraşırken seçime gideceğimiz süreçte dışarıdan bir müdahale şeklinde ben başkan olacağım diye kayseri deki toplantıda ilan etti. Olabilir. Biz olamaz diye bir şey demedik. Deseydi ki arkadaş ben bu sektörün sorunlarına eğildim. Hep yanınızda olacağım. Ki, biz kendisini unutmuştuk. Kendisi tedarikçisi ğu ve sattığı markanın peşindeydi. UND’nin sorunu onu ne gece rahatsız ediyordu ne uykusundan oluyordu.
DERNEĞE GAYRİMENKUL ALAN YÖNETİM
Hataylı nakliyeciler olarak hangi yöne çalışırsak çalışalım birlik ve beraberlik içerisinde ve ben başkanımın karşısında yanında veyahut ta ona iyi görünmek için bir şeyler ifade etmek istemiyorum. Bu benim ne şahsıma nede kişiliğime bir şey kazandırmaz ama gördüğüm kadarıyla şuana kadar gelmiş geçmiş başkanlarımıza da saygı duyarak bu sektöre en iyi hizmeti vermekte çaba sarf etmiştir Engin Başkan. Bizimle beraber koştu. Hatay’da Ro-Ro’nun oluşumunda büyük çaba sarf etti. Hataylı nakliyecilerin sorunlarını çözmek için yoğun mesai harcadı Engin Başkan. Ve buradaki sorunların da birçoğunu çözdü. UND tarihinde Saffet Ulusoy’dan sonra derneğe ilk mülk edinilmesini sağlayan da yine bu yönetimdir. Bu mülk alımıyla Hatay’da bir eğitim merkezi de oluşturuldu. Her şeyi çözdük mü? Hayır, çözemediklerimiz de var.
SÖZ NAMUSTUR
Yönetim kurulu başkanımız olarak Sayın Özmen’i ne aradıysak karşımıza çıktı. Hiçbir için telefonu kapatmadı. Elbette ki yönetim kurulu üyeleri olarak hepimiz imza attık. Tek tek hepimize sordu. Ben aday olacağım. Aday olmamı istemeyen var mı? Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın hiçbiri itiraz etmedi. Herkes arkanızdayız . Bana göre söz namustur. Sözünün arkasında durmayan insan geleceği ile ilgili elbette ki kendini sorgulaması lazım. Biz söz verdik. Başkanım yönetim kurulu üyeleri olarak biz söz veriyoruz siz 2 yıl daha başkanımız olun. Bu sektörün soruları ile uğraşalım k. Şimdi diyorlar ki mahkemeye gidilseydi şu kadar tazminat alınırdı.
AHLAKSIZ ANLAŞMA YOK
Bu sözleşmenin altında benimde imzam var. İyi kötü okuryazarlığımda var. Okuduğumu da anlayan bir insanım. Ben okudum sözleşmeyi. Sözleşmede ne bir ahlaksızlık var, ne bir yanlış bir şey var, ne de sektörün zararına olacak bir beyan var. İsteyen kişi bu Un Ro-Ro’dan alınan parayı getirir öder, Ulusoy’un derneğe vermiş ğu o hisseyi tekrar derneğe alabilir. Bizim burada hiçbir kaybımız olmayacaktır. Cahil insanlar sürekli yanıltılmaya muhtaçtır, yanıltıla bilir, aldatılabilir, kandırılabilir ama biz şuna sahip çıkmalıyız. Demeliyiz ki arkadaş derneğimize samimi dürüst, hiçbir menfaati olmayan geleceği ile ilgili bu sektörü daha yukarı taşıyabilecek arkadaşları getirmeliyiz. Şahsım adına söylüyorum hiçbir arkadaşımızın burada bir menfaati olmamıştır.
ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR ÇALIŞTIK
Sordum kendisine, bana: Mars Lojistik Un Ro-Ro’ya daha düşük fiyatta veriyor haberiniz var mı . Ben kendisine de söyledim. Çetin bey hangi firma olursa olsun her hangi bir firmaya daha düşük fiyat verme ihtimalleri yok çünkü bende gidiyorum m. Ondan bir şeyler çıkartmak istiyor. Arkasından diyor ki sizin döneminizde ülkemizdeki ticari araç sahipleri para kazanamadı. Onun arkasından yabancı araçların sayısının yükseldiğini iddia ediyor. Bakıyoruz ben Suriye için örnek alıyorum. Suriye araçlarının taşımanın yüzde 85’ini ele geçirmelerindeki sebep UND değil. Yabancı araçlarında gerek Romanya’nın Avrupa Birliği’ne girdikten sonra payları yükselmiştir. Bu bizimle ilgili değil, Ulaştırma Bakanlığı’nın görevidir. Böyle bir şeyi biz teşvik etmedik. Yönetim kurulu toplantılarımızın hemen hemen hepsinde yabancı araçları nasıl engelleriz diye gündem oluşturduk. Elimizden geldiği kadar bu konuda birçok çalışmalarımız .
Saffet Ulusoy’a dua ediyoruz
UND Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, RODER ve UND’nin birleşmesinin ardından her iki dernekten de 11’er kişilik yönetim kurulu listesi oluşturulduğunu ve bu yönetimin de 2 yıllık görevini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.