Teslimatlar
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

300 adet Avenue, İzmir filosuna giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan otobüs alım ihalesini Temsa kazandı.

300 adet Avenue, İzmir filosuna giriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan otobüs alım ihalesini Temsa kazandı. Tamamı klimalı ve engelli binişine uygun 33 milyon Euro yatırım bütçeli 300 adet solo tipi Avenue’nun alım protokolü imzalandı. Otobüslerin, Şubat – Ağustos 2013 tarihleri arasında partiler halinde teslim edeceği bildirildi.

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Türk işçilerinin ürettiği Temsa Avenue otobüsler, İzmir Büyükşehir Belediyesi filosuna da girdi. Bu alımla birlikte ESHOT parkındaki otobüs yaş ortalaması da 5’e düştü.

300 adet solo tipi Avenue otobüs alım protokolü için Tarihi Havagazı Fabrikası’nda tören düzenlendi. Protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Temsa CEO’su Tamer Ünlü ve ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik imzalandı.

Göreve geldiği günlerde klimalı otobüs olmadığını hatırlatan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ÜNIVERSIADE 2005 Oyunları için bazı otobüslerimize klima taktırdık. Klima ile tanışmamız böyle . Ardından metroya da klima geldi. Alçak tabanlı otobüsümüz yoktu. Şimdi sayıları arttı. 300 Avenue ile sayı bin 172 olacak. Sefere çıkan otobüslerin yüzde 80- 85’i alçak tabanlı ve klimalı. Elimizde halen eski otobüsler var. Bunları süreç içinde yenileyeceğiz. Göreve geldiğimizde 1 milyon 100-200 bin yolcu taşıyorduk; şimdi ise günlük 1,5 milyon yolcu taşıyoruz. Otobüs filomuzu da 1500’e çıkarttık. Filonun yüzde 75’ini yenileriyle değiştirdik. Avenue ile İzmir’deki ortalama otobüs yaşı 5’e düşecek” .

YAKIT TÜKETİMİ EN DÜŞÜK OTOBÜS

Temsa CEO’su Tamer Ünlü ise 2013 yılında toplam 1.350 otobüs üretimi planladıklarını ve Avrupa’nın en büyük otobüs fabrikası olmaya aday klarını söyledi. İzmir için üretecekleri Avenue modelinin çok beğenildiğine dikkat çeken Ünlü, “O kadar beğenildi ve o kadar sattı ki, şu anda tüm belediyelere veriyoruz. Belediyeler ‘sizinkiler daha az yakıyor’ diyor. Vatandaşlar otobüs duraklarında sabırla Avenue’nin gelmesini beklediklerini söylüyor” diye konuştu.