Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:53   Güncelleme : 13-11-2014 17:53

Gücü kontrol altına aldı, hedef yurtiçi ve yurtdışı nakliyeciler

Ford Otosan, 400 Türk mühendisi tarafından geliştirilen ve Türk işçilerinin ürettiği Ford Cargo 1846T çekiciyi yerli ve yabancı sektör basını ile müşterilerine tanıttı.

Gücü kontrol altına aldı, hedef yurtiçi ve yurtdışı nakliyeciler

Ford Otosan, 400 Türk mühendisi tarafından geliştirilen ve Türk işçilerinin ürettiği Ford Cargo 1846T çekiciyi yerli ve yabancı sektör basını ile müşterilerine tanıttı. Cargo 1846T ile gücü kontrol altına alan Ford Otosan, yurtiçi ve uluslararası nakliyecilik sektöründe pazar payını arttırmayı hedefliyor. 460 PS/2100 Nm motor gücüne sahip Cargo 1846T çekicilerin fiyatının ise aynı segmentte aynı özellikleri taşıyan rakip marka araçlardan yüzde 25 daha ucuz olacağı bildirildi.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Ford Cargo 1846T çekici; güç, konfor, verimlilik ve dayanıklılık gibi özelliklere sahip. 460 PS/2100 Nm motor gücü ile segmentindeki en rekabetçi güç ve torku düşük devirlerden itibaren sunan Ford Cargo 1846T, düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Binek araç rahatlığındaki manuel ve otomatik şanzıman opsiyonu ile ön plana çıkan yeni model, yine lüks binek araçlarda görmeye alışık ğumuz ESP, yokuş kalkış desteği, klima gibi donanımları ağır ticari araç sektöründe standart hale getirerek rakiplerinden ayrılıyor.

Ford Cargo 1846T çekicinin tanıtım ve test sürüşleri İzmir Pınarbaşı’nda düzenlenen etkinlik ile yapıldı. Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman, Kamyon İş Birimi Pazarlama Müdür Yardımcısı Tufan Altuğ ve Pazarlama Ekip Lideri Bahattin Topçu’nun hazır bulunduğu tanıtım toplantısına Türk sektör basın mensubu ile Ford Cargo’nun yurt dışında faaliyet gösterdiği ülkelerdeki basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, konuşmasına Ford Otosan’ın kilometre taşlarını anlatarak başladı. Kınay, 1960 yılında başlayan Ford Otosan serüveninde bugüne kadar 180 bin kamyon üretildiğini ifade etti. Global Cargo anlaşmasına da değinen Ahmet Kınay, “2010 yılında imzalanan bu anlaşma ile ortak ürünler ile ölçek ekonomisine ulaşmak, daha geniş ürün gamı yaratmak, iç ve dış pazarlarda daha fazla araç satmayı amaçladık” .

Motor ve tasarım dahil aracın en Türkiye’de geliştirildiğinin altını çizen Ahmet Kınay, “1846T çekicimizin geliştirilmesinde 400 mühendisimiz görev aldı ve araç 3 yılda geliştirildi. 75 milyon dolar yatırım yaptık. Motor ve aktarma organları İnönü fabrikamızda üretildi. 3 kıta, 8 ülkede geniş kapsamlı 12 test yapıldı. Şuanda Türkiye’de tanıtımını yaptığımız 1846T çekicimizin Mayıs 2013’de de Brezilya tanıtımı yapılacak. Türkiye’de üretilen 1846T çekiciler, iç pazar ile birlikte Doğu Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika’da satılacak” diye konuştu.

2013 yılında Türkiye ve Brezilya’da toplam da 4 bin adet Ford Cargo 1846T çekici üretileceğini dile getiren Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kınay, 2013-2020 hedefleri ğunu ve yıllık üretimin artarak devam edeceğini söyledi. Kınay, hedeflenen 7 yıl içerisindeki üretimi ortalamaya vurduklarında ise yıllık 8 bin 500 adetlik bir üretim rakamı yakalayacaklarını açıkladı.

GÜÇ VE KONFOR BİRARADA

Kamyon Operasyonları Müdürü Emrah Duman da Ford Cargo 1846T çekicinin teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Cargo 1846T’nin DNA’sında güç, verim, konfor ve dayanıklılığın yer aldığını dile getiren Emrah Duman, Ford kinetik dizayn felsefesi ile kendine özgü bir tasarım ortaya koyduklarını ifade etti.


Emrah Duman, “460 PS Euro5 & 2100 Nm ve 430 PS Euro3 & 1900 Nm olmak üzere 2 tip motor seçeneği ile ZF 16 hızlı mandallı manuel ve ZF 12 hızlı otomatik şanzıman opsiyonu sunulmaktadır. Ayrıca araçta yeni nesil ArvinMeritor 17X arka aks da kullanılmaktadır. 10 mm 500 MPa güçlü şasi ile de rakiplerine fark atıyor. Mükemmel frenleme sistemleri ile EBS, ABS, EPS, yokuş kalkış desteği ve treyler freni ile de ilkleri beraberinde getiriyor. Aracımızda müşterilerimize 2 yıl sınırsız km garantisi veriyoruz. Yine bunun yanında 3 yıl sınırsız km garanti süresi de opsiyonel olarak sunulmaktadır. Servis bakım aralığını da 60 bin km ye çıkarttık ve bu sayede de serviste geçen kayıplarının önüne geçtik. Yüzde 10 önceki araca göre daha hafif olan 1846T de ekstra yüzde 5 hafifletme opsiyonumuz daha bulunmaktadır. Aracımızın en önemli bir diğer özelliği de yakıt sarfiyatıdır. Güvenlik ise en üst düzeyr” diye konuştu.

Basın toplantısının ardından test sürüş alanına geçildi. Yerli ve yabancı sektör basını Ford Cargo 1846T çekiciyi bizzat kullanarak test etti. Aracı kullanan tüm basın mensupları, 1846T’ye güvenlik, konfor, güç ve verimlilik açısından tam not verdi. Yapılan yarışmada ise TransMedya Dergisi imtiyaz sahibi Mutlu Doğan, tüm rakiplerini geride bırakarak birinci . Yarışmada dereceye giren basın mensuplarına günün anısına plaket takdim edildi.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com