Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:54   Güncelleme : 13-11-2014 17:54

GO ile giriş yaptı

İpragaz, gerçekleştirdiği birçok ‘ilk’ ve ‘en’lerin yanı sıra önemli bir adım daha atarak GO markası ile akaryakıt sektörüne girdi.

GO ile giriş yaptı

İpragaz, gerçekleştirdiği birçok ‘ilk’ ve ‘en’lerin yanı sıra önemli bir adım daha atarak GO markası ile akaryakıt sektörüne girdi. İpragaz, öncülük ettiği LPG’nin yanı sıra başarılarını Avrupa’ya taşıdığı LNG dağıtımı ve geçtiğimiz yıl başlayan ‘elektrik toptan satışı’nın ardından akaryakıt alanına da girerek, artık “tek çatı altında komple çözümler sunan” bir enerji markasına dönüşüyor.

Türkiye’de LPG’yi, rafineri bacasında yakılarak atılan bir atıkken dev bir sektöre dönüştüren İpragaz, LNG ve 1 Ekim 2012’de başlattığı elektrik toptan satışının ardından Ocak 2013 itibariyle yaratım sürecini ladığı “GO” markası ile artık Akaryakıt Dağıtımı’na da start verdi. GO markasıyla birlikte İpragaz, SHV Energy’yi, LNG, elektrik ve akaryakıt pazarları ile tanıştıran ilk şirket olma özelliğini de taşıyor. İpragaz, akaryakıttaki markası GO’nun ve ilk demo istasyonunun ön tanıtımını gerçekleştirdi. İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, sunumlar eşliğinde GO markasını tanıttı.

GO markasının yaklaşık 14 aylık hazırlık sürecine değinen Eyüp Aratay, başlangıç noktalarının “bir markanın ortaya konması ve o markanın, Türk tüketicisine hak ettiği hizmeti götürebilecek şekilde konumlandırılması” ğunu belirtti. Marka yaratma sürecinde, bu alanda dünyanın en iyileri arasında yer alan Saffron’ı partner olarak seçtiklerini dile getiren Aratay, “Saffron ilk sunumunda, bir slaytta marka yaratmanın kurallarını sıraladılar. Sonraki slaytta ise aynı kuralların üstüne çarpı koyup, ‘marka yaratmanın kuralı yoktur’ ler. Bir kelimeye marka diyebilmenin sırrının, aslında onun arkasına yazdığınız hikayede gizli ğunu söylediler. Bu açıdan GO’nun arkasında, İpragaz’ın birçok ilk ve enleri barındıran 52 yıllık uzun ve renkli hikayesi var” .

GO’nun “tüketicisine saygılı ve eşit hizmet götürme” temel felsefesi çerçevesinde Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Eyüp Aratay, “GO istasyonlarında, tüm akaryakıt çeşitlerinin, yani benzinin, dizelin ve otogazın aynı pompadan verilebilmesi yönünde çalışmalarımız var. Günümüz teknolojisinde bu mümkün. Dünyada örnekleri var. Arkadaşlarımız çalışıyor. İlgili mevzuat içinde yer alabilmesi halinde GO müşterileri, LPG dahil tüm akaryakıt ihtiyaçlarını her pompadan alabilecekler” şeklinde konuştu. GO istasyonlarında market yapısında da bazı farklılıklar yarattıklarına değinen Aratay, “Çocukların ebeveynleri ile birlikte ihtiyaçlarını giderebilecekleri aile tuvaletlerimiz var. Ayrıca marketlerimizde çok amaçlı kullanılacak, medya home tabir ettiğimiz interaktif alanımız da bulunacak” .