Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

Mobilfix ile firmanın 2 milyon TL’si cebinde kalacak

Lassa ve Bridgestone markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, Türkiye pazarındaki liderliğini sürdürmek için dünyada ilk defa uygulanan projeyi ticari araç kullanıcılarının hizmetine sundu.

Mobilfix ile firmanın 2 milyon TL’si cebinde kalacak

Lassa ve Bridgestone markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, Türkiye pazarındaki liderliğini sürdürmek için dünyada ilk defa uygulanan projeyi ticari araç kullanıcılarının hizmetine sundu. Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, amaçlarının işletme maliyetlerini aşağıya çekerek müşterilerine kalıcı çözümler sunmak ğunu söyledi.

Ağır ticari araçlar için yerinde servis hizmet aracı Mobilfix’in tanıtımı Sabancı Center’da düzenlenen toplantıyla yapıldı. Ticari Pazarlama Müdürü Haşim Öner ve Ticari Lastikler Satış Direktörü Yakup Demir ile Brisa yetkililerinin hazır bulunduğu sektörel basın toplantısında Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Direktörü Zeki Bilsel, şirketin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Brisa’nın lastik sektöründe lider ğunun altını çizen Bilsel, sektörde 100’ün üzerinde yerli ve yabancı markanın bulunduğunu ve rakipleri karşısında kendilerini güçlü kılan unsurun ise güvenlikten taviz vermeden yaptıkları üretim ve sundukları kalıcı değerler ğunu kaydetti.

Ticari araç kullanıcılarına ve yakıt sarfiyatı sağlayan Mobilfix projesinin 6 aylık bir çalışmanın ürünü ğunu dile getiren Zeki Bilsel, bayilerine de kalıcı değerler yaratacaklarının altını çizdi. Amaçlarının müşteriye sadece lastik satmak olmadığını vurgulayan Bilsel, “Biz çözüm ortağı olmaya talibiz. Önemli olan aracın altına lastik takıldıktan sonraki süreci takip etmektir. İşletme maliyetlerini aşağıya çekecek değerler sunmaktır. Filo müşterisi bizim markamızın lastiğini kullansın, kullanmasın Mobilfix hizmeti alacak. Ancak yeni lastik aldığında ise kendi markamızı tavsiye edeceğiz” ifadesini kullandı.

Zeki Bilsel, “Mobilfix ile filo müşterilerine yerinde hizmet vereceğiz. Dünyada ağır ticari araçlara yönelik geliştirilen ilk mobil servis TIR’ı Mobilfix, Profleet kapsamında sunulan hizmetler arasında ön plana çıkıyor. Mobilfix, sadece Türkiye’ye değil, dünyaya örnek gösterilebilecek kalitede yenilikçi bir servis hizmetidir. Bu hizmet ile birlikte bakım ve servis kayıplarının önüne de geçilecek” .

Yapılan test analizlerinde bozuk mekanik düzenli aracın ilave yakıt sarfiyatının 100 bin km de 5 bin TL ğunu dile getiren Bilsel, yıllık lastik ömür kayıpları ile birlikte bu rakamın 7 bin TL’ye çıktığını ifade etti. Bilsel, “285 adet araçlık bir filoya sahip bir işletmenin yıllık kaybı ise 2 milyon TL’dir. Müşterinin araç parkına gidip, Mobilfix projesi ile bu kayıplarının önüne geçeceğiz ve onlara artı değer sağlayacağız. Şuanda bu hizmet sadece İstanbul’da verilecek, başarılı olunması durumunda ise tüm Türkiye geneline yayacağız” açıklamasını yaptı.

Ticari Lastikler Satış Direktörü Yakup Demir de projenin 2013 yılı itibariyle hayata geçirildiğini ve 15 Mart 2013 tarihine kadar 10 filo müşterisine hizmet verildiğini, 4 filo müşterisinin de sırada beklediğini açıkladı. Demir, yılsonuna kadar 200 filo müşterisine bu hizmeti vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.