Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

Geleceğin kaptanları bilinçleniyor!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu, Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nde okuyan öğrencilerin daha iyi bir eğitim alarak sektöre tam donanımlı girmesi için seminerlere aralıksız devam ediyor.

Geleceğin kaptanları bilinçleniyor!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu, Otobüs Kaptanlığı
Bölümü’nde okuyan öğrencilerin daha iyi bir eğitim alarak sektöre tam donanımlı girmesi için seminerlere aralıksız devam ediyor
.

Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı programı öğrencilerine yönelik, madeni yağlar konulu eğitim semineri düzenlendi. Seminer, Opet Teknik Eğitim Uzmanı Hüseyin Külekçi tarafından verildi.

Seminerde Otobüs Kaptanlığı öğrencilerine taşıt motorlarında kullanılan madeni yağların; çalışan motordaki hareketli metal parçaların yağlanması ile sürtünmelerin azaltılması, ısınan hareketli parçaların soğutulması ve optimum yakıt tüketimi ile yakıt tasarrufuna olan etkileri gibi konular anlatıldı. Seminer sonunda Otobüs Kaptanlığı öğrencilerine Opet yetkilisi Hüseyin Külekçi tarafından katılım sertifikası verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokul Müdürü ve Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nün mayasında özel sektör-üniversite işbirliğinin bulunduğunu ifade etti. Karayormuk, “Karayolu yolcu taşımacılığına taraf olan tüm özel sektör kuruluşları ile ileri işbirliğinin güçlendirilerek devam etmesini arzu ediyoruz. Sektördeki deneyimli yöneticilerin bilgi ve tecrübelerini Otobüs Kaptanlığı öğrencilerimizle paylaşmayı hedefliyoruz. Bu sayede de kamu ve özel sektörün talep ettiği nitelikli kaptanların yetiştirilmesine katkı sağlamış olacağız. Okulumuzda benzer eğitim seminerlerinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” .