Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

Bu ülkeye âşık oldum

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) birlikte Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz’a veda yemeği düzenledi.

Bu ülkeye âşık oldum

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) ve Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) birlikte Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf Dieter Kurz’a veda yemeği düzenledi. Florya Beyti Retaurant’ta düzenlenen veda gecesinde Kurz’a “güle güle” denilirken, halefi Rainer Cristian Genes’e de “hoş geldin” denildi. Kurz, “Geldiğim günden beri bu ülkeye âşık m” .

Gecenin ev sahipliğini yapan TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, davetliler ile yakından ilgilendi. Davete Mercedes-Benz Türk’ün eski ve yeni direktörler kurulu başkanlarının yanı sıra, Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, Otobüs Satış Müdürü Burak Tarım, Otobüs Satış Kısım Müdürü Burak Batumlu ile ikinci el ve finansman şirketlerinin yöneticileri katıldı.

Yüksek istişare Kurulu Başkanı Ali Osman Ulusoy, TTDER Başkanı Sümer Yığcı, İSTAB Başkanı Hakan Orduhan, TOF Genel Sekreteri Nusret Ertürk, TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Ankara Otobüsçüler Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, TOSEV Başkanı Latif Karaali ve otobüs sektörünün önde gelen firma sahipleri de davetliler arasında idi.

GÜLE GÜLE

TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye’de yaklaşık 4 yıl görev yapan Wolf Dieter Kurz’un birçok başarılara imza attığını dile getirdi. Erdoğan, “42 bin 726 adet satış ile tarihinin en yüksek satış rekorlarına, otobüs gurubunda ise 1007 adet satışı gerçekleştiren ekibin direksiyonunda da Kurz vardı. Kendisine güle güle diyoruz. Aynı başarıları Almanya’daki görevinde de sürdüreceğine inanıyoruz” .

Davette halef ve selefin bir arada ğunun altını çizen Mehmet Erdoğan, şöyle devam etti: “Kurz’un görevini devrettiği Rainer Cristian Genes de aramızda. 1 Mart tarihinden itibaren görevi devraldı ama ben kendisine sektörümüz adına aramıza ve Türkiye’ye hoş geldin diyorum. Genes’in de kendisinden önceki başkanlar gibi bizlerle işbirliği içerisinde olacağından eminiz. Görev süresi boyunca biz otobüsçüler her türlü desteği vermeye hazırız. Kendisini en kısa da Türk otobüsçülüğünün mabedi İstanbul Otogarı’nda ağırlamak isteriz.”

DAHA UCUZ OTOBÜS…

TOF Başkanı Mustafa Yıldırım da taşımacılık sektörünün değiştiğine vuruğu yaparak artan maliyetlerin altından kalkmak için daha ekonomik otobüsler üretmelerini istedi. Kurz’un görev süresi boyunca rekorlara imza attığını hatırlatan Başkan Yıldırım, aynı başarıyı Genes’den de beklediklerini ifade etti.

1972 yılında otobüs sektörüne girdiğini hatırlatın Yıldırım, Mercedes denince kendisinin aklıma neler geldiğini şöyle sıraladı: Türkiye otobüsçülüğünün gelişmesinde ve kalkınmasında izleri var. Daha önce endüstriyel olamayan otobüslerle, otobüsçülük yapılıyordu ama Mercedes ile altın çağımızı yaşadık. 302 bir efsaneydi. Bunun yazısını da yazdım. Mercedes bizimle temas ediyor, sektöre dokunuyor, Mercedes bir yıldız. Onun için Türkiye otomotiv sanayinin gelişiminde Türkiye’ye çok büyük katkıları vardır. Bugün Türkiye bir otomotiv ülkesi ysa, bunun başlangıç noktası da Mercedes’tir. Türkiye’yi ana makine anlamında taşıyan yine Mercedes’tir.”

“Dünya değişti, Türkiye değişti, taşımacılık değişti” diyen Mustafa Yıldırım, bugün gelinen noktada otobüs işletmeciliğinin düne göre daha sıkıntılı ğunun altını çizdi. Yıldırım, “Artık ucuz otobüs istiyoruz. Büyük kapasiteli otobüs istiyoruz. Az yakıt yakan otobüs istiyoruz. Maliyetlerimizin arttığı bir dönemde artık Türkiye de çift dingilli otobüslerle taşımacılık yapılamayacak. Tek dingilli, garanti süreleri daha uzun olan otobüsleri istiyoruz” .

Otobüs ve kamyon segmentin de en fazla Pazar payının Mercedes’e ait ğuna vurgu yapan Yıldırım, “Bu süreçlere katkı sağlayan bütün direktörler kurulu başkanlarına sektörümüz adına teşekkür ediyorum. Kurz, Türkiye’de rekorlara imza attı. Bu rekorları Genes’ten de bekliyoruz” diye konuştu,

BİRBİRİMİZE HEP GÜVENDİK

Konuşmasına davetlileri Türkçe selamlayarak başlayan Wolf Dieter Kurz, Türkiye’de olmaktan büyük keyif aldığını dile getirdi. Türkiye ve Türk insanına âşık ğunu dile getiren Kurz, müdür olarak geldiği Türkiye’den dost olarak ayrıldığını söyledi. Kurz, şöyle konuştu:

“Siz biliyorsunuz çok az Türkçe konuşuyorum ama öğrenmeye de gayret ediyorum. Türkiye’ye ilk geldiğimde 2009 yılı Ekim ayında yine buradaydık. Bu işte de yeniydim, Mercedes-Benz’de de yeniydim. Dolayısıyla karşıma çıkacak sonuçlara da son derece heyecanlıydım. Başarılı bir 3 yıl geçirdik. Bu tabi bir kişinin başarısı olamaz, her şeyden önce bir takımın başarısıdır. Takımın başarısı ğu kadar da Mercedes-Benz Türk’ün değerli müşterileriyle işbirliğinin sonucudur. Sizler bizlerin ürünlerini alarak bu başarıyı oluşturan kişilersiniz. Benim için otobüsçülerle beraber çalışıyor olmak, her keyif verici olmuştur. Çok ciddi pazarlıklar yaptığımız çünkü her biriniz çok başarılı iş adamları ve iş kadınlarınız.

Bu sadece alıcı ve satıcı olarak değil, büyük bir aile organizasyonundan bahsediyoruz. İyi günde kötü günde güvene dayalı çalışmalarımız . Şimdi Türkiye’den ayrılıyorum. Artık bu benim için son derece güç, çünkü ben burada kendimi çok iyi hissettim. 5 yıl daha Türkiye’de kalabilirim. Geldiğim günden beri bu ülkeye âşık m. Özellikle insanlarına âşık m. Zannediyorum sizlerde benim bu duygularımı her karşılaştığımızda hissetmişsinizdir. Artık ülkeden ayrılırken bu 3 yılı geçkin süre içerisinde göstermiş ğunuz güven ve işbirliği için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu akşam organizasyonu için teşekkür ediyorum ve hiç beklemediğim bu güzel hediyeler içinde teşekkür borçluyum. Türkiye’den ayrılırken bir tane dileğim var oda dostunuz olarak buradan gidiyorum. Bir dilek hakkın daha var deselerdi o da bizden daha fazla yedek parça alın derdim…”

Yapılan konuşmaların ardından TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve Yüksek İstişare Başkanı Ali Osman Ulusoy birlikte Wolf Dieter Kurz’a plaket takdim etti. Çeşitli hediyelerin yanı sıra Kurz’a el dokuma Kayseri halısı da hediye edildi. “Efendi, bir fincan kahvenin bizde 40 yıl hatırı vardır. Sizde kahvenizi bu fincandan içerken bizleri hatırlayın” diyen TTDER Başkanı Sümer Yığcı, Kurz’a porselen kahve fincan takımı hediye etti.

Hüseyin Karabulut – Ulaşım Gazetesi
www.ulasimgazetesi.com