Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

TIR sürücüleri Slovenya’da isyan etti

Türkiye'den Almanya ve kuzey Avrupa ülkelerine yük taşıyan uluslararası nakliye firmalarının araçları, Avusturya üzerinden geçebilmek için Slovenya'nın Maribor kentinde 4 gündür tren bekliyor.

TIR sürücüleri Slovenya’da isyan etti

Türkiye'den Almanya ve kuzey Avrupa ülkelerine yük taşıyan uluslararası nakliye firmalarının araçları, Avusturya üzerinden geçebilmek için Slovenya'nın Maribor kentinde 4 gündür tren bekliyor. Beklemenin keyfi ğunu ileri süren Türk TIR sürücüleri, yaptıkları eylemle seslerini duyurdu.

Pankart ve dövizlerle seslerini duyurmaya çalışan TIR sürücüleri, yüklerini ında teslim edemezler ise firmalarının ticari zarara uğrayacağını dile getirdi. “Ro-Lo ekmeğimize engel olma” diyen TIR sürücüleri, bu uygulamanın sadece Türk araçlarına yönelik ğunun altını çizdiler.

Sürücüler, “Her yerde karşımıza ırkçı davranışlar çıkıyor. Avrupa plakalı araçlar rahatlıkla trene binerken, bizler 4 gündür burada bekliyoruz. Daha ne kadarda bekleyeceğimiz meçhul. Başta Ulaştırma Bakanlığı olmaz üzere hükümetimiz acilen devreye girerek sorunu çözmelidir” açıklamasında bulundu.