Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:55   Güncelleme : 13-11-2014 17:55

İSPARK’tan tekzip

Ulaşım Gazetesi yazarı Ahmet Gözen’in 02 Mayıs 2013 tarihinde kaleme aldığı “İBB İSPARK Alibeyköy Cep Otogarı İçinde Dönen Oyunlar” isimli makalesine İSPARK’tan açıklama yazısı geldi.

İSPARK’tan tekzip

Ulaşım Gazetesi yazarı Ahmet Gözen’in 02 Mayıs 2013 tarihinde kaleme aldığı “İBB İSPARK Alibeyköy Cep Otogarı İçinde Dönen Oyunlar” isimli makalesine İSPARK’tan açıklama yazısı geldi. Konuyla ilgili yorumu okuyucularımız ve özellikle otobüs firma sahiplerine bırakıyoruz. İSPARK’tan gelen açıklama aynen şöyle;

Sektörel yayın yapan bir internet sitesinde, İSPARK AŞ tarafından çalışmaları devam eden Alibeyköy Cep Otogarı projesiyle ilgili bir takım iddialar yer almıştır. Bu iddialar: “İSPARK AŞ’nin Alibeyköy Cep Otogarı içerisindeki yazıhanelerinin bir kısım STK tarafından paylaştırıldığı, İSPARK AŞ’nin bu paylaşımdan haberdar olmadığı” şeklinr. İSPARK AŞ, resmi ya da gayri resmî olarak hiçbir yazıhanesini herhangi bir kuruma, kişiye ya da kuruluşa teslim etmemiştir. Bu konu noter huzurunda gerçekleştirilecek bir çekilişle belirlenecektir.

Diğer yandan, İSPARK AŞ tarafından inşa edilen Alibeyköy Cep Otogarında toplam 20 yazıhane bulunmaktadır. Sektörde faaliyet gösteren 300’den fazla firmanın her birisi için ayrı bir yazıhane tahsis edilmesi fiziksel açıdan da, Alibeyköy Cep Otogarı’nın kuruluş amacı açısından da mümkün değildir. Bununla birlikte daha önce Alibeyköy’de yatırım yapmış olup da çok yüksek sayıda otobüs ve yolcu sirkülasyonuna sahip belirli firmaların, İSPARK AŞ tarafından belirtilen şartları yerine getirmeleri dahilinde kendilerine yazıhane verilmesi de doğal bir durumdur. Aktarılacak olan yolcu sayısı baz alınarak böyle bir karar alınmış olup, istatistiksel veriler bu seçimin yapılmasında dikkate alınmıştır. Bu kararı alma yetkisi İSPARK AŞ’nin inisiyatifinr.

İSPARK AŞ, yürüttüğü bütün projelerde sivil toplum kuruluşlarının konuya katkı sağlamasını çağın gereklerinden biri olarak görmektedir. Bugüne kadar yürüttüğü projelerle İstanbul halkının güvenini kazanarak 1 Milyar TL’yi kayıt dışından kayıt içine almış olan kurumumuzun, bahsi geçen iddialara tenezzül dahi etmeyeceği muhakkaktır. İSPARK AŞ, Alibeyköy Cep Otogarı projesini de bu bağlamda sivil toplum kuruluşlarıyla senkronize olarak yürütmeyi amaç edinmiş bir şekilde, konuya müdahil olan STK’lar ile birlikte projeyi devam ettirmektedir. Alibeyköy Cep Otogarında yer almayı düşünen firmaların ön başvurularından sonraki son onay mercii İSPARK AŞ’dir. Bu konuda hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşa yetki devri söz konusu değildir.