Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

BMC’ye TMSF el koydu

Otomotiv sektöründe yüzde yüz yerli sermaye ile üretim yapan BMC, ekonomik krizden çıkamadı.

BMC’ye TMSF el koydu

Otomotiv sektöründe yüzde yüz yerli sermaye ile üretim yapan BMC, ekonomik krizden çıkamadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubu’ndan alacaklarına karşılık BMC başta olmak üzere gurup şirketlerinden bazılarına el koyarak yönetimi devraldı.

TMSF’den yapılan yazılı açıklamada, Çukurova Grubu’ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin yönetimini devraldığı bildirildi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Daha önce de çeşitli larda yönetim ve denetimi TMSF’ye devrolunan şirketler, Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde Gruba iade edilmişti. Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu ında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır.

Bu durumda, ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon’a devri zorunluluğu doğmuştur. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip kları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

TMSF kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fona devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir.