Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Turnalar Brisa’ya umut verdi

Lassa ve Bridgestone markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, Türkiye pazarında 25’inci yılına girdi.

Turnalar Brisa’ya umut verdi

Lassa ve Bridgestone markalarını çatısı altında bulunduran Brisa, Türkiye pazarında 25’inci yılına girdi. 2013 yılında 800 milyon dolar yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, 2015 yılına kadar bir milyar dolar ciro hedeflediklerini açıkladı. Bayman, 25’inci yılın ana temasında ise umudun simgesi Turna Kuşu’nu seçtiklerinin ifade etti.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Genel Müdür Yardımcısı Bora Çermikli’nin de hazır bulunduğu basın toplantısında şirketin son 5 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi vererek genel Pazar değerlendirmesi yaptı.

Şirketin pazarda 25’inci yıla girdiğini açıklayan Hakan Bayman, geride bıraktıkları yıllarda Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağladıklarının altını çizdi. Gurup bünyesinde bulunan markalara son 5 yılda yüzde 50 artışla toplam 900 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getiren Bayman, Türkiye genelinde 900 satış noktasıyla da Pazar lideri klarını ifade etti. 25’inci yılında Turna Kuşu’nu ana tema olarak işlediklerini açıklayan Bayman, “Turna Kuşu iki ülke kültürünün de ortak temelidir. Hem iş ortağımızın ülkesi Japonya’da hem de bizim ülkemizde Turna Kuşu iyi şans, sadakat ve umut anlamlarına gelmektedir. Yaptığımız yatırımlarla bizimde 2015 yılındaki umudumuz bir milyar dolar cirodur” .

Hakan Bayman, şirketin son 5 yılını ise şöyle değerlendirdi: “2008 yılında şirketimiz 20’inci yılını kutladı. O günden bu güne son 5 yılda 9 milyon adet lastik üretimi yaptık. Toplam yatırımımız ise yüzde 50 artışla 900 milyon dolara ulaştı. İstihdamımız ise yüzde 20 artışla 1884 kişiye yükseldi. Toplam yıllık satışlarımız 2 kat arttı. Yıllık net kârımızı 3 katına çıkarttık. Hisse senetlerimiz 4 kat arttı. Temerrüt dağıtımlarımız ise 2,5 kat arttı. İş ortaklarımız da ise yüzde 55 artışla 900 satış noktasına ulaştık. Binek araç lastik satışlarımız yüzde 5,5 artarken ticari araç pazarında yüzde 3 büyüdük ve pazar liderliğimizi koruduk. 2013 de ise yüzde 8 büyüme beklentimiz var.”

Brisa’nın başarısını uzmanlaşmaya ve müşteri memnuniyetini arttırmaya yönelik çalışmalara borçlu ğunu vurgulayan Bayman, “Günümüzün modern dünyasında salt ürün sunarak farklılaşılması ve başarılı olunması artık söz konusu değil. Biz de bu farkındalıkla çalışanlarımızın ve iş ortaklarımızın eğitimine her kinden daha fazla önem veriyor; araç sahiplerini doğru ürüne yönlendirmemizi sağlayan danışman kimliğimizi güçlendiriyoruz. İş ortaklarımıza servis danışmanlığı vererek, Türkiye’de müşterilerimize her satış noktamızda verdiğimiz servis kalitesini standartlaştırmayı hedefliyoruz. İş zenginleştirme misyonumuz doğrultusunda iş ortaklarımız ve mağazalarımızda sunulan ürün ve hizmet portföyünü genişleterek müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz. Sürdürülebilir büyüme ile topluma üstün değerler sunmak, iş güvenliği, inovasyon, müşteri odaklılık, ekip ruhu, iş mükemmelliğimi ve sürdürülebilirlilik değerlerimiz ile çıktığımız yolda gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak vizyonumuz yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.