Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Sami Erol, Aktaş Holding yönetim kurulu üyesi oldu

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, küresel yönetim modeli çerçevesinde yönetim kuruluna bağımsız üye atadı.

Sami Erol, Aktaş Holding yönetim kurulu üyesi oldu

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın önde gelen firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, küresel yönetim modeli çerçevesinde yönetim kuruluna bağımsız üye atadı. Holding’in yeni yönetim kurulu üyesi Sami Erol .

Sami Erol Kimdir?

Orta öğretimini İzmir’de layan Sami Erol, Anadolu Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi aldı. Lisans eğitimi sonrasında proses ve reaktör tasarımı alanında eğitim alarak Yüksek Mühendislik derecesini elde etmiştir. Profesyonel iş hayatına 1986 yılında Otomotiv Sektöründe Teknik Malzeme A.Ş’de üretim mühendisi olarak başladı. Teknik Malzeme AŞ’de ( Orhan Holding ) Üretim Müdürlüğü, Kalite Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü ve Fabrika Müdürlüğü görevlerinden sonra 2007 yılı sonu itibariyle Genel Müdürlük görevini üstlenmiştir. 0cak 2010 itibariyle otomotiv sektöründe üretim ve ticari alanda girişimci olarak kendi projelerini oluşturdu. Sektöre birçok kuruluşa Kurumsal Yönetim konusunda profesyonel destekler sağladı.

İş hayatından kalitenin önemine fazlası ile inanan Sami Erol, 1994 yılından itibaren Ulusal Kalite Ödül sürecinde değerlendirici ve Baş değerlendirici olarak görevlerde bulunmuş; 1998 yılında İngiltere IRCA’dan kayıtlı Lead Assecor BELGESİ almıştır.
Türkiye Kalite Derneği Genel Merkez’inde 4 dönem yönetim kurulu üyesi olarak, kurucu olarak görev aldığı Kalder Bursa Şubesinde 7 yıl Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde Köşe yazarlığı da yapan Sami EROL, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. 1 kız ve 1 erkek çocuğu babası olan Sami EROL, hobi olarak müzik ile ilgilenmektedir. Sami Erol, iyi bir kayakçıdır.