Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:56   Güncelleme : 13-11-2014 17:56

Otobüsçüler kısa mesafede Tempo diyor

Otokar, küçük otobüs serisine Tempo adıyla yeni bir araç daha ekledi.

Otobüsçüler kısa mesafede Tempo diyor

Otokar, küçük otobüs serisine Tempo adıyla yeni bir araç daha ekledi. Düşük işletme maliyeti ve yakıt tüketimi ile dikkat çeken Tempo’nun ilk müşterisi Altur, Gürsel Turizm ve Gençtur . TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan ve TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, “Artık taşımacılığın trendi kısa mesafe. Bizde kısa mesafe ve şehir içi servisinde otobüsümüzü bulduk” yorumunu yaptı.

Tempo’nun tanıtımı Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen organizasyonla yapıldı. Tanıtım gecesine TOFED Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Başkanı Mustafa Yıldırım, AŞTİ Dernek Başkanı Mustafa Tekeli ile çok sayıda şehirlerarası, turizm ve personel taşımacılığı alanında faaliyet gösteren sektör mensupları katıldı.

Otokar’ın 50 yıllık tarihinin anlatıldığı belgesel gösterimi ile başlayan gecede bir konuşma yapan Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, ticari araç alanında 5.8 metreden, 12 metrelik otobüslere, hafif kamyondan treylere kadar geniş bir ürün yelpazesi ile faaliyet gösterdiklerinin altını çizdi. Akgül, servis ve kısa mesafe taşımacılığı alanında uzun yıllardır pazar lideri olan ve Türkiye’nin en çok tercih edilen küçük otobüsleri Sultan’ın yanına Tempo’yu eklediklerini söyledi. Servis ve kısa mesafe taşımacılığında kullanıcılardan gelen talepleri değerlendirerek Tempo’yu ürettiklerini dile getiren Akgül, aracın en önemli özelliklerini ise düşük yakıt tüketimi, düşük işletme giderleri ve hesaplı satınalma fiyatı olarak sıraladı. Aracın güvenlik ve dayanıklılıkta ise Otokar’ın standartlarını taşıdığının altını çizen Akgül, küçük otobüs segmentinde 3 yıldır devam eden pazar liderliğini korumada Tempo’nun önemli rol oynayacağını kaydetti.

“50 yıldır hiç durmadan çalışıyor, üretiyor, birçok başarılı işe imzamızı atıyoruz” diyen Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesi ile her türü taşımacılık ihtiyacını karşıladıklarını ifade etti. Akgül, “Ürün gamımıza yeni bir araç eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni küçük otobüs serimiz Tempo, müşteri beklenti ve talepleri doğrultusunda servis ve kısa mesafe taşımacılığı alanına hareket getirmeyi hedefliyor” .

Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül’ün konuşmasının ardından yeni otobüsü yakından inceleyen davetliler, araca tam not verdi. Altur 50, Gürsel Turizm 20 ve Gençtur’un da 10 adet sipariş verdiği bildirildi.

İDEAL BİR SERVİS OTOBÜSÜ

Estetik ön ve arka yüz, geniş görüş açılı dış aynalar, modern tasarım, halojen ön farlar, sis farları ve estetik stop lambaları ile yepyeni bir dış tasarıma sahip Tempo’da yükseltilmiş yan ve arka spoiler ile klima görüntüsü saklanıyor. Güçlü, uzun ömürlü ve ekonomik motoru ile rakiplerinden farklılaşan Tempo, 160 beygirlik ve 450 NM’lik yüksek torklu motoru ile rampaları da zorlanmadan tırmanıyor. Hafif ve aerodinamik gövdesi, optimize edilmiş güç paketi ile mükemmel bir yakıt ekonomisi sunan Tempo, kullanıcıların daha hesaplı araç talebine hitap ediyor.

GÜVENLİK MAKSİMUMDA

Sınıfındaki en iyi minimum dönüş yarıçapı ile dar alanlarda üstün manevra yeteneğine sahip Tempo, aynı da mükemmel yol tutuşu ile de güvenlik sağlıyor. Tempo’da tam havalı fren sistemi, ön ve arka disk frenler, motor freni, imdat freni, viraj denge kolları ve ABS ile güvenlik seviyesi en üst sınırlara taşınıyor. İç tasarımı ile de farklılaşıyor. Yüksek tavanlı ve geniş iç tasarımlı araç, ferah bir yolculuk sunuyor. Havalı sürücü koltuğu ve ayarlanabilir direksiyonu ile yolculuklar sürücüler için de çok rahat ve konforlu bir hale getirilmiş. Geniş diz mesafesi ve modern tasarımlı yolcu koltukları da konforu arttıran önemli unsurlar arasında buluyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER:
Uzunluk (mm) : 7215
Genişlik (mm) : 2273
Yükseklik (mm) : 3245
İç Yükseklik (mm) : 1970
Yerleşim düzeni : 27 + 1
Motor Tipi : Common-Rail Turbo-dizel Intercooler Euro5, EGR
Silindir Sayısı : 4
Motor Hacmi (cc) : 3200
Maksimum Net Güç : 160 HP@3000d/d
Maksimum Net Tork : 450NM @ 1500-2200d/dak
Şanzıman : 6 ileri/1 geri
Fren Sistemi : Tam havalı, ABS, ön ve arka disk, havalı imdat