Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Kurz: iyi servis, mutlu müşteri

Satış sonrası hizmet kalitesini daha da arttırmayı hedefleyen Mercedes-Benz Türk, ‘Teknisyen Olimpiyatları’ ile yetkili servislerinde görev alan personelinin bilgi ve becerilerini ölçerek onları motive etmeye devam ediyor.

Kurz: iyi servis, mutlu müşteri

Satış sonrası hizmet kalitesini daha da arttırmayı hedefleyen Mercedes-Benz Türk, ‘Teknisyen Olimpiyatları’ ile yetkili servislerinde görev alan personelinin bilgi ve becerilerini ölçerek onları motive etmeye devam ediyor. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ‘Teknisyen Olimpiyatları’n da 697 teknisyenin yarıştı.

Araç ve hizmetlerinde sunduğu kalitede kusursuzluğu, mühendislikte uzmanlığı, ürün ve hizmet çeşitlerinin devamlılığını sağlayan Mercedes-Benz Türk, Teknisyen Olimpiyatları ile müşterileri arasında markaya olan bağımlılık zincirlerine yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Teknisyen Olimpiyatları’na 697 sertifikalı teknisyen, 77 müşteri danışmanı, 19 parça pazarlama ve satış uzmanından oluşan 793 yetkili servis elemanı katıldı. 11-18 Haziran 2013 tarihleri arasında 34 ayrı sınav merkezinde yapılan ön elemelerde dereceye giren adaylar için 19 Eylül 2013 tarihinde 4 aşamalı final sınavı düzenlendi. Finalde dereceye giren başarılı teknisyenlerin ödülleri Daimler Satış Sonrası Hizmetler Birim Başkanı Wolf-Dieter Kurz, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün ve Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ergiz Esen tarafından Wow Otel de düzenlenen tören ile takdim edildi.

Daimler Satış Sonrası Hizmetler Birim Başkanı Wolf-Dieter Kurz, “Satış ve satış sonrası hizmetler ve etkili satış ağımızı temsilen Türkiye’nin 2013 yılı en iyilerini alkışlıyorum. Teknisyen Olimpiyatları düzenlememizin sebebi; teknisyenlerimizin bilgi ve becerilerinin yanında eğitim ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde öğrenmektir. Aynı da ekip çalışmasının yanında katkıda bulundukları uygulama ve yazılı sınavlarla da rekabetçi bir ortam hazırlayıp, onları motive etmeye çalışıyoruz. Mercedes-Benz olarak ilk ve en büyük amacımız müşterilerimize en yüksek bakım ve servis kalitesini sunmaktır. Ürün çeşidi ve hizmet devamlılığı sağlayarak müşterilerimizle ile kurduğumuz ilişkileri bir üst seviyeye çıkartıyor ve teknisyen olimpiyatları düzenleyerek marka bağımlılığı zincirine bir halka daha ekliyoruz” .

Mercedes-Benz Türk tarafından düzenlenen Teknisyen Olimpiyatları 2013 sonuçları ise şöyle:

Kamyon Bakım Teknisyenliği; Ali Enes Battal (Mengerler Kocaeli), Cihat Baruğ (Hasmer Düzce), Osman Mutlu (Mengerler Çorlu)
Otobüs Bakım Teknisyenliği; Gökhan Usluca (Has Otomotiv Avcılar), Yusuf Karağaçlı (Hases Otomotiv Eskişehir), Mehmet Akif Işık (Mengerler Bursa).
Otomobil Bakım Teknisyenliği; İlyas Adıyaman (Gülsoy Otomotiv), Cevdet Sarıcan (Mer Ser
Otomotiv), Mustafa Koldaş (Mengerler Ankara).
HTA Bakım Teknisyenliği; Ümit Canpolat (Mengerler İstanbul Anadolu), Recep Şensoy (Has Otomotiv Avcılar), Mustafa Demirtaş (Bayraktarlar Konya).

Kamyon Sistem Teknisyenliği; Selçuk Ceylan (Hasmer Düzce), Gürkan Gürses (Birollar Otomotiv İstanbul), Selçuk Serdar Karadere (Bayraktarlar Kayseri).
Otobüs Sistem Teknisyenliği; Emrah Bakacak (Hastalya Antalya) Ercüment Çalın (Has
İstanbul), Murat Kabakçı (Mengerler İstanbul)
Otomobil Sistem Teknisyenliği; Yalçın Karaca (Hasmer Düzce), Erkan Doğan (Gülsoy Otomotiv), Metin Kaçan (Gelecek Oto Diyarbakır).
HTA Sistem Teknisyenliği; Ümit Mantar (Mengerler Bursa), Cengiz Albayrak (Mengerler İstanbul), Serdal Sığırcı (Gelecek Malatya).

Kamyon Arıza Teşhis Teknisyenliği; Akif Ergüden (Mengerler İzmir), Tercan Ekiz (Mengerler Sivas), Gürsel Çankaya (Hasmer Ankara).
Otomobil Arıza Teşhis Teknisyenliği; İlhan Gündüz (Mengerler Bursa), Erdal Aksakal (Has İstanbul), Celal Gürpınar (Birollar Otomotiv).
HTA Arıza Teşhis Teknisyenliği; Fatih Babalar (Koluman İstanbul), Ümit Göden (Mengerler İstanbul), Mustafa Yılmaz (Gülsoy İstanbul).
Otobüs Arıza Teşhis Teknisyeni; Murat Durak (Koluman Gaziantep), Yücel Çoban (Bayraktarlar Konya) Muhammed Hadi Öztürk (Mengerler Ankara).

En İyi Takım Kategorisi
Kamyon: Ömer Akçil (Hases Afyon), Gürkan Gürses (Birollar İstanbul), Tercan Ekiz (Mengerler Sivas), Tahsin Çubukçular (Koluman İstanbul), Kerem Ünal (Koluman Tarsus).
Otobüs: Gökhan Usluca (Has Otomotiv Avcılar), Ercüment Çalın (Has İstanbul), Murat
Durak (Koluman Gaziantep), Hakan Çağlar (Mengerler İstanbul), Coşkun Türker (Hastalya).
Otomobil: Nidal Göçmen (Hatay Has), Mustafa Dege (Has İstanbul), Erdal Aksakal (Has İstanbul), Selim Söken (Megerler Ankara), Atilla Buğur (Koluman Gaziantep).
HTA: Ümit Canpolat (Mengerler İstanbul), Ümit Mantar (Mengerler Bursa), Fatih Babalar (Koluman İstanbul), Mesut Demircan (Koluman Tarsus), Fehmi Demirel (Mengerler İzmir).