Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Türkiye'nin uzayan gururu!

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe emin adımlarla ilerleyen Temsa, iki yeni ürünü daha pazara sundu.

Türkiye'nin uzayan gururu!

Kentiçi toplu taşımacılık sektöründe emin adımlarla ilerleyen Temsa, iki yeni ürünü daha pazara sundu. 18 metrelik körüklü ve 12 metrelik CNG’li Avenue araçların en büyük özelliği ise düşük işletme maliyetlerinin yanında çevreci oluşu.

Temsa Ar-Ge Merkezi’nde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Türk işçilerinin ürettiği Avenue otobüsleri, başta belediyeler olmak üzere özel halk otobüs işletmecilerinin filosunda geniş yer alırken, Avrupa'da da Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. ilk olarak 1995 yılında kentiçi toplu taşıma sektörüne prestij ile giriş yapan Temsa, 2009 yılında 12 metrelik Avenue, 2012 de ise 9,5 metrelik MD9 LE otobüsünü pazara sundu. Temsa son olarak 18 metrelik körüklü ve 12 metrelik CNG’li Avenue otobüsünü de pazara sunarak ürün gamını ladı.

Körüklü ve CNG'li Avenue otobüslerin basına tanıtımı Sabancı Holding de düzenlenen etkinlik ile yapıldı. Araçların tanıtımını ise Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet N. Pekarun ve Temsa CEO'su Dinçer Çelik yaptı. Tanıtım etkinliğine İstanbul Otobüs A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, MOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Çelik, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İsmail Yolcu katıldı. Etkinlikte Temsa Satış ve Pazarlama Müdürü Murat Anıl ve ekibi de hazır bulundu.

KALİTELİ VE KONFORLU

Türkiye’nin otobüs üretiminde ve ihracatında 27 AB ülkesi arasında birinci sırada yer aldıklarını dile getiren Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, başarılarının devamı içinde teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek pazarın taleplerine uygun araçlar geliştirdiklerini söyledi. Pekarun, "Ürün gamımıza iki yeni modelin daha katılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu araçlarımızın hem taşımacılarımız için hem de kaliteli ve konforlu ulaşım hizmeti bekleyen, isteyen insanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” .

HEM TÜRKİYE HEM AVRUPA

Konuşmasına Temsa Global'in üretim tarihçesiyle başlayan CEO Dinçer Çelik, "Tasarım süreci en Türk mühendislerinin ürünü olan bu iki araç sadece ülkemiz içinde değil, yurtdışında da büyük bir ihtiyaca cevap verecek. Ekonomik koşulların getirdiği zorluklarla birlikte, daha çevreci araçların pazarda olmasına yönelik taleplere çözüm üretmek bizim görevimiz. 12 metrelik CNG’li Avenue aracımız taşımacıların özlemle beklediğini düşünüyoruz. 18 metrelik körüklü Avenue ise çok yolcu taşımak ve bunu daha ekonomik koşullarla yapmak isteyen kamu için yeni bir fırsat oluşturacak. Özellikle 2014’teki yerel seçimlerin ardından büyükşehir sayısının 30’a çıkacak olması kentiçi ulaşımda yeni modellerin ve yeni ihtiyaçların oluşmasını hızlandıracak. Biz bu ihtiyaçlara yönelik tüm ürün gamımızla cevap ve hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.