Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

İkinci fabrika Aksaray’da

Brisa, Türkiye’ye yatırımlarına devam ediyor.

İkinci fabrika Aksaray’da

Brisa, Türkiye’ye yatırımlarına devam ediyor. Şirket, ikinci üretim tesislerinin kurulacağı ili Aksaray olarak belirledi. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracak fabrikada yılda 4.2 milyon adet binek ve hafif ticari araç lastiği üreteceğini açıklardı.

Sabancı Holding ve Japon Bridgestone Corporation’ın ortaklığı sonucu 25 yıl önce kurulan Brisa, Lassa, Bridgestone, Bandag, tarım grubunda Firestone markaları; OtoPratik, Lastiğim, lastik.com.tr satış kanalları ve pazarda öncülüğünü yaptığı Yol Yardımı, Lastik Oteli, Mobilfix gibi hizmetleriyle Türkiye’nin dört bir yanındaki 900’e yakın mağazasıyla Türkiye de hizmet veriyor.

İzmit’teki fabrikasında kuruluşundan bu yana yaklaşık 800 milyon USD yatırımı layan Brisa, mevcut tesislerinde Bridgestone ve Lassa markalarıyla otomobil, hafif ticari araç, otobüs, kamyon, tarım ve iş makinelerine yönelik lastik üretimi yapıyor. Bridgestone Corporation’ın Firestone markası ile de tarım lastiklerindeki ürün çeşitliliğini layan şirket, 1300’den fazla çeşitte ürünü pazara sunmakta.

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, “İzmit’teki üretim tesislerimize ek olarak, yaklaşık 300 milyon ABD doları yatırımla ikinci fabrikamızı Aksaray İli Organize Sanayi Bölgesi’nde kuracağız. Yıllık üretim kapasitesinin 4.2 milyon adet olması planlanan Aksaray fabrikamızda binek ve hafif ticari araç lastiği üreteceğiz. Üretime 2018 yılı itibariyle başlamayı planlıyoruz” .