Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:57   Güncelleme : 13-11-2014 17:57

Petrole su katarak yüzde 30 tasarruf

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve daha ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Malezya merkezli Bionas, 31 ülkenin ardından Türkiye pazarına girdi.

Petrole su katarak yüzde 30 tasarruf

Petrol ve türevi yakıtlarda kullanılan, çevreci ve daha ekonomik biyoyakıt katkı maddeleri geliştiren Malezya merkezli Bionas, 31 ülkenin ardından Türkiye pazarına girdi. Türkiye'yi, bölgenin merkezi haline getirmeyi hedefleyen Bionas, Türkiye'de depolama tesisi yatırımının yanı sıra ileride biyoyakıt üretimi yapmayı da planlıyor.

Akaryakıt, su ve katkı maddesinin birleşiminden oluşan, hem benzinli hem dizel araçlarda kullanılabildiği gibi aynı da jet yakıtı olarak uçaklarda ve kömürlü termik santrallerde de kullanılabilen Bionas ürünleri, özellikle akaryakıtta tüketicilere son derece rekabetçi bir fiyat sunuyor. Araçlarda fosil yakıtlara göre yüzde 30-40 oranında tasarruf imkanı sağlayan Bionas katkı ürünleri, tüketicilere çok ekonomik bir ürün sunarken, öte yandan temiz ve çevreci bir yakıt kullanma fırsatı da veriyor. Ürünün 2014 başında Türkiye'de pazara sunulması planlanıyor.

Bionas Türkiye Temsilcisi Burak Özülkü, “Karışım tesisi yatırımı konusunda bizim Adana'da bulunan, olaik asit ve emülgatör üretim tesislerimizde Hes Zirai İlaçlar ve Kimyasal Sanayi Ticaret A.Ş. çalışmalarımızı ladık. Halen ürünün Türkiye'de satışı için gerekli teknik ve bürokratik işlemler devam ediyor. 2014 başından itibaren ürünün pazara sunulmasını planladık” .

Bio Oil National Corporation CEO'su Zurina Amnan, Türkiye'de hem tasarruflu hem de çevreye duyarlı bir program başlattıklarını söyledi. Türkiye'den çok büyük beklentileri ğunu açıklayan Amnan, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bir sunum yapıldığına dile getirdi.

Petrol katkı maddelerini Malezya ve Tayvan'daki üretim tesislerinde ürettiklerini ve faaliyette kları ülkelerden sipariş aldıklarında ürün sağlama noktasında herhangi bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Amnan, Türkiye'ye yönelik planlarını şöyle anlattı: “Üretimi iki ülkede gerçekleştiriyoruz. Ancak, Türkiye'de katkı maddesinin ürün haline getirilmesine yönelik olarak, akaryakıt, su ve katkı maddesinin karıştırılması için bir tesise ihtiyacımız var. Bu da 1 milyon dolar civarında bir yatırım. İleride Türkiye'de kanola, pamuk tohumu yağı ve ayçiçeğinden biyoyakıt üretimi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”