Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Yakıt tasarrufunu belgeledi

Iveco, geliştirdiği Stralis Hi-Way Euro VI ile bir önceki Euro V araca göre %2.

Yakıt tasarrufunu belgeledi

Iveco, geliştirdiği Stralis Hi-Way Euro VI ile bir önceki Euro V araca göre %2.33’lük yakıt tasarrufu elde etti. Teknik sertifikasyon merkezlerinden TÜV, HI-eSCR ve yeni kabin tasarımını içeren aerodinamik geliştirmeler sayesinde elde edilen yakıt tüketimini sertifikalandırdı.

Bu, müşterinin gerçek tasarrufunu ve Iveco Stralis’in yüksek katma değeri olan bir ürün ğunu, en gelişmiş teknolojilerle donatıldığını göstermesi bakımından kça önemli bir sonuç: Taşımacılık sektörü için harika bir çözüm.

Her iki motorun inanılmaz verimliliği ve FPT Endüstriyel tarafından geliştirilen, patentlenen ve üretilen SCR katalitik konvertör sistemi (HI-eSCR) sayesinde yeni Stralis EGR kullanmaksızın Euro VI standartlarını karşılıyor. Bu sayede düşük ağırlık, az yakıt tüketimi ve geliştirilmiş dayanıklılık gibi müşterilere sayısız avantajlar sunuyor. Testler 460 beygirlik Euro VI Cursor 11 motora sahip yeni Stralis Hi-Way çekici ile 460 beygirlik Euro V Cursor 10 motora ve benzer özelliklere sahip bir araçla gerçekleştirildi.

Iveco Marka Başkanı Lorenzo Sistino konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Bugünün başarısı, Iveco’nun yakıt tüketimini azaltmak için durmaksızın yürüttüğü çalışmaların bir başka önemli sonucu. Bu çalışmalara olan bağlılık, EcoStralis Euro V modelinin bir önceki modele oranla %7.32’lik yakıt tüketimi düşüşüyle TÜV sertifikası elde etmesini sağlamıştı”.