Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Kış lastiği kullan, yolda kalma

Brisa, çatısı altındaki Bridgestone markasıyla hafif ticari araçlar için geliştirdiği kış lastiği Blizzak W810'yu pazara sundu.

Kış lastiği kullan, yolda kalma

Brisa, çatısı altındaki Bridgestone markasıyla hafif ticari araçlar için geliştirdiği kış lastiği Blizzak W810'yu pazara sundu. Yeni ürünüyle birlikte kış lastiği kullanımına dikkat çeken Brisa, basın mensuplarına yönelik Adex Akademi ile birlikte sürüş testi gerçekleştirdi.

Türkiye'nin önde gelen lastik üreticilerinden Brisa, hafif ticari araç kullanıcılarının kış şartlarını hissetmeden emniyetle seyahat etmeleri için tasarladığı Bridgestone Blizzak W810 lastik ile kış şartlarına meydan okudu.

Kış lastiği Blizzak W810'un tanıtımı ve test sürüşü trafiğe kapalı olarak Ümraniye Açık Otopazarı'nda yapıldı. Test sürüşü öncesi Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış ve Adex Akademi Direktörü Mert İntepe konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atış, “Kış lastikleri, yaz lastiklerine göre daha çok yakıt harcanmasına neden kları gibi; yumuşak yapıları nedeniyle, sıcak havalarda kullanıldığında yaz lastiklerine oranla daha kolay aşınır. Bu nedenle hava koşullarını yakından takip ederek mevsim dönümlerinde kış lastiğinden yaz lastiğine geçmek hem lastik ömrünü uzatmak hem de emniyet açısından büyük önem taşımaktadır” .

Egemen Atış, W180 ile kış aylarında karlı, buzlu ve ıslak zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfine varılabileceği söyledi. Atış, “Brisa mühendisleri tarafından son teknolojiyle geliştirilen Blizzak W810, önceki desenlere göre daha sıkı tutunma etkisiyle, buzlu zeminde gelişmiş çekiş, frenleme ve viraj alma performansı sergiliyor. Ayrıca optimum doluluk oranı sayesinde yüksek kar tahliyesi ve karlı zemin tutunma performansı üst düzeyr” diye konuştu.