Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Gazelle Next Türkiye’de Üretilecek

Rusya’nın en büyük ticari araç markası Gaz, Türkiye Distribütörlüğü Mersa Otomotiv ile işbirliğini yeni modellerinin üretimi ile güçlendiriyor.

Gazelle Next Türkiye’de Üretilecek

Rusya’nın en büyük ticari araç markası Gaz, Türkiye Distribütörlüğü Mersa Otomotiv ile işbirliğini yeni modellerinin üretimi ile güçlendiriyor. Gaz Ticari Araçlar Dünya Başkanı Bo Inge Andersson, Türkiye pazarında yüzde 10 büyüme deflediklerini açıkladı.

Gazelle Next’in Türkiye tanıtımını Gaz Ticari Araçlar Dünya Başkanı Bo Inge Andersson yaptı. Türkiye’deki yatırımlarının ihracat açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Andersson, “Rusya, Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Özbekistan'da pazarın %yüzde 50'den fazlasına hakimiz. Amacımız, Türkiye hafif ticari araç pazarında da aktif ve önemli oyuncu olmaktır. 2014’ten başlayarak 2016 yılına kadar Türkiye pazarında yüzde 5-10 aralığında bir Pazar payı hedefliyoruz. Bunun yanında ayrıca Türkiye’den ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” .

Türkiye’deki üretimlerini Mersa Otomotiv ile birlikte sürdüklerini hatırlatan Andersson “Bu işbirliğimiz gerek iç pazarda gerekse de ihracatta önemli bir argüman olacaktır. BDT ülkelerindeki Pazar paylarımıza yaklaşmak için yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mersa Otomotiv ile olan ilişkilerimizi genişletmeyi de planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Gaz Türkiye Genel Müdürü Cengiz Tiryakioğlu da, klasikleşen Rus sağlamlığı başta olmak üzere taşıma kapasitesi, teknolojisi, kaliteli satış sonrası hizmetleri, ekonomik kullanım maliyeti, konforu ve ciddi bir fiyat avantajı ile rekabet ortamında Gazelle Next ile yer alacaklarını belirtti. Tiryakioğlu, “Rusya’da önemli bir yeri olan Gaz ve Mersa Otomotiv’in yarattığı sinerji ile sektörümüzde önemli bir rol üstleneceğimizi düşünüyorum. Mersa Otomotiv Distribütörlüğü’nde Türkiye’de bulunan Gaz ürünleriyle ülkemizin her bölgesinde var olmak istiyoruz. Bayi yapılanmamızı bu paralelde yürütüyoruz. Şuanda 14 yetkili satıcı, 36 yetkili servis olmak üzere 50 olan hizmet noktamızı kısa sürede 70’e çıkarmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.