Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:58   Güncelleme : 13-11-2014 17:58

Birleşmeyen ayakta kalamaz!

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Eyüp Bartık, yabancıların sektöre olan ilgisine dikkat çekerek firma sahiplerini uyardı.

Birleşmeyen ayakta kalamaz!

Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı da Gaziantep Ticaret Odası Başkanlığını yürüten Eyüp Bartık, yabancıların sektöre olan ilgisine dikkat çekerek firma sahiplerini uyardı. Bartık, “Firmalarınızı satmayın, ayakta kalmak için birleşin” .

AKTARMA MERKEZİ

Tarihte diğer sektörlerde yabancı fon şirketlerine satılan markaların 4-5 kat daha fazla ödenerek geri alındığını hatırlatan Eyüp Bartık, Türkiye’nin dünya ticaretinde önemli bir lojistik merkezi ğunun altını çizdi. Bartık, “Bir taraftan bağıranlar var; ‘sektör öldü bitti’ diye!. Ben pozitif düşünüyorum. Bu ülkede bu işi doğru yapan bütün firmalara ihtiyaç var. Dünyaya baktığınız , biz merkez noktadayız. 3. havalimanı ile lojistik aktarma merkezi olacağız. Doğru yatırımlar yapmalıyız. Belki ülkemizde birçok meslektaşımız görmüyor, farkında olamıyor fakat hepinizin bildiği gibi yurt dışından fonlar geliyor, şirketlerimizi almaya çalışıyor. Alıyorlar da!.. Firmalarınızı satmayınız. Biran önce kurumsallaşıp kendi içimizde birleşmemiz lazım. Avrupalı rakiplerimizin karşısında güçlenmek adına 2014 yılında ilk birleşme haberi benim firmamdan gelecek” .

VİZE ZORLUĞU TİCARETE ENGEL

Planların iyi yapılıp, kaynakların doğru kullanıldığı taktirde yabancı nakliyecilerin Türk firmalarıyla asla rekabet edemeyeceğinin altını çizen Eyüp Bartık, şöyle devam etti: 15 Avrupa Birliği ülkesinin büyük elçisi Gaziantep Ticaret Odasını ziyaret etti. Vize konusunu gündeme getirdim. Onlarda sıkılmışlar. Türkiye hükümetinden geri alım anlaşması bekliyorlar. Bu sorunda çözülecek gibi görünüyor. Mallarımızın serbest dolaştığı ülkelere vize ile girmek, hele hele vizeyi zor almak bizi rahatsız ediyor. Avrupa ile Amerika arasındaki serbest ticaret antlaşmasında Türkiye de içinde olmazsa biz zarar görürüz ama bundan onların daha çok zarar göreceklerini anlattık. Aynı konuları Amerika turumuzda Silikon Vadisi’nde de gündeme getirdim. Ülkemize güveniyorum, sektörümüze güveniyorum, birlikte büyümek için güç birliği yapacağımıza inancım sonsuz.”