Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

TIR'ların deposundan akaryakıt çalınamayacak

Akaryakıt hırsızlığının sadece ülkemizde değil, tüm dünyada genel bir sorun olduğu bilinmektedir.

TIR'ların deposundan akaryakıt çalınamayacak

Akaryakıt hırsızlığının sadece ülkemizde değil, tüm dünyada genel bir sorun ğu bilinmektedir. Bu sorunu en çok yaşayanlar ise lojistik şirketleridir. Şirket yöneticilerinin veya filo sahiplerinin hiç haberi olmadan da ciddi kayıpları oluşabilmektedir.

İstatistiklere göre mazot hırsızlığı genellikle taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren: Park halindeki TIR / kamyon gibi araçların depolarından, yol yapım şantiyelerinde, park halindeki kamyon ve iş makinalarından, belediyelerin, park halindeki hizmet araçlarından, tekne ve yatların mazot tanklarından, zirai araçların yakıt tanklarından yapılmaktadır.

Kayıpların oluş şekli sadece sürücü kaynaklı değildir. Özellikle uluslararası nakliyelerde TIR'lar gemilerde veya park alanlarında beklerken, üçüncü kişiler mazot tanklarından yakıtı, sifon yöntemi ile çok kısa sürede çekebilmektedirler. Ayrıca bilindiği gibi yakıt hırsızlarının içinde lojistik efsaneler şeklinde anlatılan çok çeşitli yöntemler denedikleri de bilinmektedir.

Hatta şunu da rahatlıkla söyleyebiliriz ki; büyük lojistik şirketleri dahi bu sıkıntıyla neredeyse her gün yüz yüze gelmekte, sorunun çözümünü yakıt oranı kesintileriyle bulmaya çalışmaktadır. Fakat ortaya sürücü memnuniyetsizliği, aşırı sürücü sirkülasyonu, gerginlikler gibi sonuçlar çıkmaktadır. Şirket yönetimleri sorunu yakıt oranı kesintisi ile çözeyim derken bu arada hırsızlık yapmamış olan sürücüler de aynı kefeye konmuş olmakta ve bu da demotivasyon yaratmaktadır. Yöneticiler nasıl olsa bir yolunu bulup, yine yakıtım çalınacak diye düşünmeye başlayıp bezginlik göstermeye başlamışlardır.

Türkiye'de bu sorunun büyüklüğünü ve şirketlerin çaresizliğini gören Green Lojistik Danışmanlık, İngiltere merkezli dünyada 1017 müşterisi ile konusunda dünyada yıllardır tartışmasız lider olan TİSS şirketi ile anlaşma yaptı. 2 yıldır da Anti-sifon çözümlerinin ana Türkiye distribütörlüğünü sürdürüyor.

Tanksafe standart ve Tanksafe İmpregnable adı verilen iki çözüm, yakıt tanklarına uygulanarak sifonlama sorununu yüzde yüz çözüyor. Çözüm kırılamaz. Oynanamaz. Aşılamaz. Eşi ve benzeri yok. Kopyalanması patent ile tüm dünyada korunma altına alındı. Dolum larını uzatmayıp, dakikada 120lt dolum hızı sağlıyor. Dolum sırasında etrafa yakıt saçılması gibi sorunları da önlüyor. Yakıt tankının üst seviyesinden bile yakıt çalınamaz. Kısaca sektör için ideal bir çözüm. Aynı da bu çözümleri kullananlar, kârlılığı da arttırıyor. Akaryakıt giderlerinde yüzde 10'a kadar varan tasarruflar sağlanıyor. Yapılan masrafı ise altı haftada ödüyor.

Osman Doğrucu
E-Mail: osman.dogrucu@greenlojistik.com.tr  
Tel: (0532) 235 74 54