Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

İlk yerli pick-up banttan indi

D-Max pick-up araçlarının Türkiye'de üretimi ve satışı konusunda Isuzu Motors International Thailand ile niyet mektubu imzalayan Anadolu Isuzu, ilk yerli pick-up'ı banttan indirdi.

İlk yerli pick-up banttan indi

D-Max pick-up araçlarının Türkiye'de üretimi ve satışı konusunda Isuzu Motors International Thailand ile niyet mektubu imzalayan Anadolu Isuzu, ilk yerli pick-up'ı banttan indirdi. Dünya genelinde D-Max üretimi yapan 7'inci ülke ise Türkiye .

Anadolu Isuzu, ilk yerli pilot D-Max’i, Şekerpınar fabrikasında düzenlenen törenle üretim hattından indirdi. Büyük bir coşku ve heyecan içinde geçen törende, başta Anadolu Grubu Otomotiv Grubu Başkanı ve Anadolu Isuzu Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Eser, Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Teknik Direktörü Hakan Özenç olmak üzere tüm Anadolu Isuzu yönetici ve çalışanları hazır bulundu.

Genel Müdür Tuğrul Arıkan, yerli D-Max’i banttan indirmekle Anadolu Isuzu tarihinde çok önemli bir adım attıklarını söyledi. Pick-up’ı Türkiye’de üretmeye başlamanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Arıkan, şöyle konuştu: "D-Max; İngiltere, Avustralya ve Almanya gibi ülkelerde aldığı ödüllerle başarısını kanıtladı. Pazarda büyük ilgi gören böylesine başarılı bir ürünü grubumuz portföyüne eklemenin haklı gurunu yaşıyoruz. Isuzu Tayland ekibi ile çok yoğun çalışmalar gerçekleştirdik. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Hedefimiz, üretim kalitemizi Tayland’ın ötesine taşımak. Bu aracın başka ülkelere de ihraç edilmesini sağlamamız lazım. Bunun için de çok iyi bir üretim ve kalite performansı göstermemiz gerekiyor. Yerli D-Max ile çok önemli başarılara imza atacağız."