Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

12 yılda 15 bin otobüs üretti

Otokar, 2012 yılında üretimine başladığı küçük otobüs serisi Sultan’ın 15 bininci aracını üretti.

12 yılda 15 bin otobüs üretti

Otokar, 2012 yılında üretimine başladığı küçük otobüs serisi Sultan’ın 15 bininci aracını üretti. Sultan otobüsleri, Navigo ismi ile başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkede kullanılıyor. Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, “Bu başarı müşterilerimiz ve çalışanlarımızındır” .

Sakarya üretim tesislerinde düzenlenen tören ile 15 bininci küçük otobüs banttan indi. Törene Otokar Genel Müdür Yardımcıları Ali Rıza Alptekin, Basri Akgül ve Murat Ulutaş ile aracın üretiminde görev alan çalışanlar katıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alptekin, aradan geçen süre zarfında 15 bin Sultan ürettikleri için çok mutlu klarını belirtti. Alptekin, “2002 yılında küçük otobüs pazarına girdiğimiz sene ikinci konuma gelme başarısını gösterdik. Bu başarı o yıldan beri devam etti. Lider olmak kadar liderliği korumak da zordur derler. Son 6 yıldır Sultan otobüslerimiz ile Türkiye’nin en çok satılan küçük otobüs markasıyız. Bu başarıyı korumak için kullanıcı beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda ürünümüzü, üretim teknolojilerimizi ve yöntemlerimizi sürekli olarak iyileştiriyor ve geliştiriyoruz. Otobüslerimizle ülkemizde ve dünyada binlerce yolcunun ulaşımına hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Sultan otobüslerimiz bugün Erzurum’dan İzmir’e, Samsun’dan Antalya’ya, Navigo ismi ile Fransa’dan İtalya’ya, İspanya’dan Almanya’ya kadar farklı yol ve iklim koşullarında başarı ile hizmet veriyorlar” .

Otokar müşteri ve çalışanlarına teşekkür eden Alptekin, “15 bininci Sultan otobüsümüzü banttan çıkarıyorsak, bu tabi ki müşterilerimiz ve çalışanlarımız sayesinde. Bizi 6 yıldır liderliğe taşıyan ve bize güvenen müşterilerimize çok teşekkür ediyor, otobüslerimizin yapımında emek ve alın teri ile görev alan tüm Otokar çalışanlarının ellerine sağlık diyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından 15 bininci Sultan, çalışanların alkış sesleri ile banttan indi. Törenin ardından Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, basın mensuplarına otobüs üretim tesislerini gezdirdi. Geleceği önceden planladıklarını dile getiren Akgül, “Planlarımızı pazarın talep ve beklentilerine göre yapıyoruz. Ürünlerimiz, teknolojinin de yardımıyla zorlu testlerin ardından müşterilerimiz ile buluşuyor. Bizim farkımız, kalitemizdir” .