Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

İnsan olmanın değerlerine sahip çıkalım!..

Son zamanlarsa basında, televizyonlarda, konuşmalarda öfke, birbirlerini suçlama ve bunlara bizi de taraf olma konuşmalarına şahit olmaktayız.

İnsan olmanın değerlerine sahip çıkalım!..

Son larsa basında, televizyonlarda, konuşmalarda öfke, birbirlerini suçlama ve bunlara bizi de taraf olma konuşmalarına şahit olmaktayız. İnadına bizde, insanı var eden, tüm dinlerde ve değerlerimizde mevcut olan sevgi, saygı, hoşgörüye ve adalete sahip çıkmaya davet ediyorum.

Komşumuza, mahallemizdeki esnafa, işyerindeki çalışma arkadaşlarımıza, işverenlerimize, spor yaptığımız arkadaşlarımıza, otobüste yolculuk yaptığımız herkese, etrafımızda yaşayan kedi, köpek vs. Tüm canlılara inatla, sevgimizi, saygımızı ve hoşgörümüzü sunalım. Herkese yardım elimize uzatalım. Her söylenene değil, araştırmayı, doğruyu bulmayı prensip edinelim ve ona göre hareket edelim. Her gördüğümüz komşumuza inatla günaydın, iyi akşamlar dilemeyi unutmayalım.

Parti, siyasi görüşleri nedeniyle, saçı açık, kapalı olması, oruç tutması veya tutmasına göre değil, insanlık, komşuluk, arkadaş olma gereği sevgimizi, dostluğumuzu paylaşarak hep örnek olalım. Sorumluluğumuz gereği, sorumluluklarımızı yerine getirelim. Sorumluluk ilk başta bireyin ailesine karşın görevlerini yerine getirmeyle başlar. Annesini, babasını üzmez, hep onu yüceltir. Oğlunu-kızını ve eşini üzmez, aile içinde adaleti sağlar. Hayatı boyunca örnek bir insan olmayı hedefler ve aile fertlerinin örnek olması için sürekli çalışır.

Daha sonra oturduğu apartman sorunlarını çözmek, komşuluk sorumluluğunu yerine getirmek üzere, her apartman toplantılarına katılır, işyerinde, işyerini ve kendisini sürekli gelişmeyi hedefler, bildiklerini etrafındakilerle paylaşır. Çevresine sürekli duyarlı olur, muhtarı, belediye başkanını bilir, çevresindeki haksızlığa karşı haklının yanında olur ve haksızlığa karşı mücadele eder. Bu mücadelede sürekli güçlünün değil, haklının doğrunun, adaletin, sevginin ve hoşgörünün yanında olmalıyız.

Görüşlerinden dolayı, önyargılı olmayalım!.. Komşularımıza, arkadaşlarımıza insanlık değeri olan, saygı, sevgi, hoşgörü ile kucaklayalım. Kimseyi kırmadan hastalıkta iyi günde ve kötü günde yanında olalım. Herkesin aynı görüşte olması beklenmemeli!.. İlişkilerimizi, sohbetlerimizi hep canlı tutan farklılığımız buradan geldiğini de unutmayalım. Her kes aynı görüşte olsa, neleri tartışacağız. Tartışmayı her saygı çerçevesinde yapmalıyız ve sevgi, hoşgörüyle karşılamalıyız. Değerli dostlarım; bu yazımla görüşlerimi sizlerle paylaşarak insanlık değerlerine katkı sağlamak istedim. Sevgi ve Saygılarımla,

Tuncay Aydın
Cep; 0532 387 46 45
E-mail; tuncay.aydin@4pl.com.tr