Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Standardı belirleyen kaplama

Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, standartlara uygun olmayan kaplama lastiklerin, trafikte tehlikeye yol açtığına dikkat çekti.

Standardı belirleyen kaplama

Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, standartlara uygun olmayan kaplama lastiklerin, trafikte tehlikeye yol açtığına dikkat çekti. Akpulat, araç sahiplerini öncelikle diş derinliği konusunda hassas olmaları için uyardı.

Kaliteli bir otobüs veya kamyon lastiğinin ömrü, kaplama teknolojisiyle iki ya da üç kez uzatılabiliyor. Kaplama sayesinde ticari araç sahipleri, toplam lastik maliyetlerinde %40’a varan tasarruf sağlıyor.

Lastik yönetimi kapsamında yer alan Bandag kaplama hizmeti, filoların lastik maliyetlerini azaltırken; diğer taraftan da kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla ülke ekonomisine ğu kadar doğal kaynakların korunmasına da büyük ölçüde katkı sağlıyor. Kamuoyunda kaplama lastiklerin trafik kazasına neden olabileceğine ilişkin yanlış bir anlayışın istenmeden oluştuğunu belirten Brisa Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Akpulat, bu noktada kaplamanın doğru ve standartlara uygun bir şekilde yapılmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Türkiye’de kaplama sektörünün yasalarla desteklendiğini ifade eden Akpulat, “Kaplama fabrikalarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan ECE R-109 regülasyonu ile kaplama alanındaki doğru uygulama standartları belirlenmiş ve kontrolü, bu düzenleme çerçevesinde gerçekleşmektedir” .

Kaliteli malzeme ve doğru üretim koşullarıyla kaplama lastiklerin oluşturduğu riskin minimum seviyeye indirilebileceğini belirten Levent Akpulat, şöyle devam etti: “Sadece kaplama değil tüm lastiklerde kullanılabilir diş derinliğinin güvenli seviyede olması gerekmektedir. Bazı Avrupa ülkelerinde kış regülâsyonları bu seviyeyi 6 mm’ye kadar çıkarmaktadır. Ülkemizde de güvenli seviyenin yasal seviye olarak belirlenmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Brisa’ya kaplanması talebiyle getirilen lastikler, uzman personel tarafından kontrol edilir. Lastiğin gövdesi incelenir, güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek durumda olmadığından emin olunur. Sadece, bu kontrollerden geçip uygun ğu düşünülen lastikler kaplanır. Kaplanabilecek lastiklerin doğru olarak seçilmesi için iş ortaklarımızı eğitimlerle desteklemekteyiz. Doğru kullanımda lastikler, 3 defaya kadar kaplanabilir. Bu yaklaşımımız ve sektörde üstlendiğimiz sorumluluk bilincimizle M+S damgası bulunan kaplama lastiklerin kış şartları altındaki performanslarının uygun diş derinliğinde yeni lastikten farkı olmadığının altını çizmek isteriz.”