Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Evrim Aras başardı sırada diğer kadınlarda

Evrim Aras, “.

Evrim Aras başardı sırada diğer kadınlarda

Evrim Aras, “...Kucağımda küçük bir çocuk, liderliğimize güvenen binlerce çalışan, iflasın eşiğinde bir şirketle karşı karşıyaydım. Bana, fırsatların sunulmasını bekleyecek vakit yoktu. Ayağa kalktım ve sorumluluğumu elime aldım. Hayal eden kadın başarır...”

Aras Kargo, Birleşmiş Milletler’in Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı. Aras Kargo CEO’su Evrim Aras, kadın istihdamını arttıracaklarını ve kadın çalışanların hayatını kolaylaştıracak yeni uygulamaları hayata geçireceklerini belirtti. Kadının doğasında hak aramanın da, hakkını aramanın da var ğunu belirten Evrim Aras, “Hayal eden kadının önünde duvar olsa yıkılır” .

İKİ YILDA YÜZDE 33 ARTTI

Aras Kargo, Birleşmiş Milletler’in WEPs projesine imza atan ilk Türk kargo firması . Erkek egemen iş sahasında kadın liderliği ile Birleşmiş Milletler Kadın ve Küresel İlkeler Örgütleri’nin toplantılarında Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras örnek gösterildi.

Türkiye’de Kadınların Güçlenmesi Prensiplerini imzalayan ilk kargo şirketi olan Aras Kargo bu prensipler ışığında atacakları adımları da Birleşmiş Milletlerde söz vererek duyurdu. Firma, iki yılda kadın çalışan sayısını yüzde 33 oranında arttırdı.

“KADIN”IN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Ataerkil bir aileden geldiği halde çok çalışarak, sebat ederek ve sorumluluklarına sahip çıkarak şirketin liderliğini üstlenen Evrim Aras, yolculuğunu şöyle anlattı: “Şirketimizin kurucusu sevgili babamı vaktinden evvel acı bir şekilde kaybettiğimiz dünya başıma yıkılmıştı. Kucağımda küçük bir çocuk, liderliğimize güvenen binlerce çalışan, iflasın eşiğinde bir şirketle karşı karşıyaydım. Bana fırsatların sunulmasını bekleyecek vakit yoktu. Ayağa kalktım ve sorumluluğumu elime aldım. Hayal eden kadın başarır. Ben de hayal ettim ve benimle bu hayali paylaşanlarla birlikte başardım. Bugün daha da iyi anlıyorum ki kadınlar hayal kurduğu bu sadece işle ilgili olmuyor. Hem kendilerinin hem de çevrelerinin hayatlarını dönüştürmeyi hayal ediyorlar ve doğalarından gelen güçle kendilerine altın tepsiyle sunulmasını beklemeden, haklarını arıyor, harekete geçiyorlar. Bu kararlığın önünde duvar olsa yıkılır.”