Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:59   Güncelleme : 13-11-2014 17:59

Depo yatırımlarına ağırlık verdi

Kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı alanında hizmet veren Batu Lojistik, depo yatırımlarına ağırlık verdi.

Depo yatırımlarına ağırlık verdi

Kara, deniz, hava ve demiryolu taşımacılığı alanında hizmet veren Batu Lojistik, depo yatırımlarına ağırlık verdi. Firma, Gebze bölgesinde 12 bin 500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20 bin m²’lik bir alanda yeni deposunu hizmete açtı.

Avrupa standartlarında inşa edilen depoda; tehlikeli, yanıcı, parlayıcı, kimyasal ürünler içinde ayrı bölüm bulunuyor. Serbest depo ve gümrüklü alanın yan yana olması sayesinde ise taşıma maliyetlerine olumlu yansırken, depolama maliyetinin de düşürüldüğü bildirildi.

Gebze Dilovası mevkiinde konumlandırılan depo, 12 bin 500 m²’si kapalı olmak üzere toplam 20 bin m²’lik alanda hizmet veriyor. 4 bin m² kapalı alanla 7 bin 250 palet kapasitesine sahip A tipi genel antrepo ve 8 bin 500 m² kapalı alanla 12 bin 534 palet kapasitesine sahip serbest depoda her sektöre uygun depolama çözümleri sunuluyor.

PRATİK ÇÖZÜM

Depo yönetiminin lojistik sektörünün en kritik alanlarından biri ğunu dile getiren Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, sektörün depolama kabiliyetlerinin de ihtiyaçlarla birlikte artması gerektiğine inandığını ifade etti. Depolama hizmetinin de içinde tutulduğu bir lojistik sürecinde lojistik firmalarının taşıma alanında hizmet verdiği her firmaya aynı ürünlerin depolanmasında da hizmet vermesi gerektiğini belirten Taner Ankara, sürecin farklı firmalara bölündüğünde sekteye uğrayabileceğini söyledi. Ankara, “Depolama ihtiyaçları ihracat ve ithalat arttıkça ciddi bir değişim gösterdi. Saklaması daha kolay olan otomotiv sektörüne hitap eden ürünleri, tekstil ürünlerini kolayca depolayıp yönetirken şimdi bizler de bu değişime ayak uydurmak durumundayız. Artık müşterilerimize nasıl ürünleri depolamak istediklerine bakarak tehlikeli ve yanıcı maddelere kadar her şeyi depolayabileceğimiz depoları hizmete açıyoruz. Tam hizmetten bahsediyorsak bu hizmetleri dışarıdan alarak müşterilerimize ek yükler oluşturamayız. Çünkü bu durum önce maliyetlere, sonra da son kullanıcıya yansıyor" .

YATIRIM DA MÜŞTERİ TALEBİ

Bütün yatırımlarını müşterilerinin ihtiyaçlarını gözeterek yaptıklarını belirten Taner Ankara, şöyle devam etti: “Müşterilerinizin dağıtım yaptığı noktaları, satış kanallarını, depolanacak ürünlerin depolanma koşullarını ve gümrük noktasına olan mesafesini düşünerek bu yatırımı Gebze’de gerçekleştirdik. Bu alanda kimyasal maddelerden yanıcı patlayıcı maddelere her türlü ürünü saklayabiliyor ve paletleme, barkodlama gibi ihtiyaç duyulabilecek bütün hizmetleri sunuyoruz.”