Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

Akça Beton maliyetleri Twin ile düşürdü

Makina parkında 50 civarında Volvo marka iş makinası bulunan Akça Beton, operasyonel maliyetleri düşürmek için makinalarda otomatik gresleme sistemine geçti.

Akça Beton maliyetleri Twin ile düşürdü

Makina parkında 50 civarında Volvo marka iş makinası bulunan Akça Beton, operasyonel maliyetleri düşürmek için makinalarda otomatik gresleme sistemine geçti. Farklı üç sistemi makinalarda bir ay süreyle deneyen Akça Beton, Twin Otomatik Gresleme Sistemi’ni tercih etti.

Ascendum Makina distribütörlüğünde satışa sunulan Hollanda menşeli Groeneveld firmasının iş makinaları için tasarladığı otomatik gresleme ürünü Twin’i tercih eden Akça Beton, sistemden kısa süre içinde büyük avantaj elde etti.

“2004 yılında agrega kapasitesi artırımına girdik. Tesisimiz çok büyük ve yağlama yapmak istediğimiz bu işlem 2 saat sürüyordu. Biz de otomatik yağlama ile bunu çalışırken yapmayı ve 2 saatlik kaybını sıfıra çekmeyi düşündük ve başarılı k. Hem işimiz durmadı hem de bakım maliyetlerimiz azaldı” diyen Akça Beton Teknik Sorumlusu Halil Akça, bunu iş makinalarında da devam ettirmeye karar verdiklerini ve şu anda bütün iş makinalarında otomatik yağlama sistemine geçerek yağcının inisiyatifini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Halil Akça, “Gres tüketiminde yüzde 75’e varan tasarruf sağladık. Bu sayede elle yağlamada aşırı kullanılan ve fazlası toprağa düşen gresin sebep ğu çevre kirliliğini de engelledik. Gresleme operasyonu için gerekli olan iş gücü ihtiyacından tasarruf yapmış ve böylece iş güvenliğini de arttırmış k” .