Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

Otobüs ve kamyonları Türkiye'de üretecek

Man, Almanya'daki tek otobüs fabrikasını kapatarak üretimini Türkiye'ye kaydıracak.

Otobüs ve kamyonları Türkiye'de üretecek

Man, Almanya'daki tek otobüs fabrikasını kapatarak üretimini Türkiye'ye kaydıracak. Şirketin CEO Anders Nielsen, "Verimliliği artırmak için üretim yerini taşımaktan başka alternatif kalmadı" .

Dünyanın önde gelen otobüs ve kamyon üreticisi Man, Almanya'nın Plauen kentinde bulunan üretim tesislerini Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Taşıma işlemlerinin 2015 yılının sonuna kadar lanacağı bildirildi. Fabrikanın taşınmasından etkilenecek 420 işçiye ise Volkswagen'in Almanya'daki birimlerinden birinde yeni bir pozisyon teklif edileceği açıklandı.

Üretimin Ankara'ya kaydırılacağını belirtilen Man Kamyon ve Otobüsleri CEO Anders Nielsen, "Pazarlardaki kötü ekonomik durum ve düşük talep sebebiyle Plauen'deki üretimi devam ettirmek artık ekonomik açıdan uygun değil. Starliner, Cityliner and Jetliner gibi şehirlerarası otobüsler ve yolcu vagonları daha önce Plaun'de üretiliyordu. Gelecekte bu Neoplan Tourliner'in üretildiği Man'ın Ankara'daki fabrikasında gerçekleştirilecek. Ankara fabrikası Man'ın Almanya dışında açtığı ilk fabrikaydı ve otobüsler 1986 yılından buyana burada üretiliyor. Verimliliği artırmak için üretim yerini taşımaktan başka alternatif kalmadı" açıklamasını yaptı.