Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 18:00   Güncelleme : 13-11-2014 18:00

DHL’den “yeşil”e bağış

DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gün boyunca gönderilen yurt dışı gönderilerinin bir kısmını ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları’na bağışlayacak.

DHL’den “yeşil”e bağış

DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde gün boyunca gönderilen yurt dışı gönderilerinin bir kısmını ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları’na bağışlayacak. DHL, İzmir’de bir hatıra ormanı oluşturacak…

DHL Express’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Lojistik sektöründe ilk kez Climate Neutral gibi “İklim koruma” hizmet ve ürünlerini geliştirerek çevre duyarlılığı konusunda sektöre öncülük eden DHL Express, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ÇEKÜL’e fidan bağışında bulunacak. Gün boyunca yurtdışına yapılan gönderilerden elde edilen gelirin belli bir kısmını ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları’na bağışlayacak olan DHL Express, bu şekilde karbon ayak izini dengelemeyi amaçlıyor.

DHL Express, GOGREEN programı kapsamında, İklim Koruma hizmet ve ürünleri ile müşterilerinin gönderim sürecinde yarattıkları karbon ayak izini, 7 ülkedeki 8 ayrı çevre projesine kaynak aktararak dengelemeye çalışıyor. Türkiye’de ilk kez DHL Express’in başlattığı bu uygulama ile Ankara’da bulunan çöp gazı santraline de kaynak oluşturuluyor.