Güncel Haber
Giriş Tarihi : 20-10-2015 14:25   Güncelleme : 20-10-2015 14:25

ULİS, biletçi sistemi için çalışmalara başladı

Ulaşım İşverenleri Sendikası (ULİS) Başkanı Ali Yaprak, İstanbul’daki özel halk otobüsü esnafı için Ankara modelinde ısrar ettiklerini belirtti.

ULİS, biletçi sistemi için çalışmalara başladı
ULİS Başkanı Yaprak, eskiden İstanbul’daki özel halk otobüslerinde bulunan biletçi sisteminin yani para karşılığı bilet kesme sisteminin yeniden getirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Ali Yaprak, “Biletçi sistemini ULİS üyelerinin araçlarında yakın a kadar koydurtmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz ki, Ankaralı özel halk otobüsü esnafının araçlarına vatandaş parasını verip binmek zorunda. Paralı çalışma sistemi İstanbul’un da hakkı. İstanbul esnafı, zaten iflasın eşiğine gelmiş durumda. Bu saatten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bu isteğimize karşı çıkacağını sanmıyorum, esnafımızın menfaatine ortak bir yol mutlaka bulacağız,” .
 
“EYLEM BİR DANIŞIKLI DÖVÜŞTÜ”

ULİS Başkanı Yaprak, şöyle konuştu: “Biz sendika olarak önce sendikal haklarımızı meşru zeminde sonuna kadar arayacağız. İnsanları galeyana getirip toplamanın bir anlamı yok. Geçenlerde bir eylem . Geleni belli gideni belli. Yani böyle bir esnaf eylemi oluyor hem de büyükşehir belediyesinin önünde ve önlem alınmıyor. Polis işin dışında kalıyor. Esnafımız uyanık olmalı, siz eylem kararı için valilikten izin almadan, polis size eylem yaptırır mı? Bu danışıklı dövüşe esnaf neden alet edildi!.. Esnaf kaça satıldı merak ediyorum!..”