Dernekler
Giriş Tarihi : 23-11-2015 22:59   Güncelleme : 23-11-2015 22:59

Nakliyecinin sırtındaki dezenfeksiyon!

Bulgaristan tarafından Mayıs 2014 tarihinde başlatılan ve TIR başına 20 Euro’luk ücret alınan dezenfeksiyon işlemlerine karşılık, Türk makamlarınca da 65 TL ücret karşılığında uygulamaya konulan dezenfeksiyon işlemleri, taşımacılık sektörünün temsilcilerini hareketlendirdi.

Nakliyecinin sırtındaki dezenfeksiyon!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılar Birliği (SMP) başkanları alınan dezenfeksiyon ücretlerine çözüm bulmak için bir araya geldi. Yapılan toplantıda, her iki ülkede uygulanan dezenfeksiyon işlemlerinin yarattığı haksızlıklar ve mağduriyetleri dile getirildi.

 

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Bulgaristan tarafından Mayıs 2014 tarihinde başlatılan ve TIR başına 20 Euro’luk ücret alınan dezenfeksiyon işlemlerine karşılık, mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk makamlarının da 65 TL ücret karşılığında uygulamaya koyduğu dezenfeksiyon işleminin her iki ülke taşımacıları için haksızlık ğunu söyledi. Nuhoğlu, “Türk TIR’ları karayolu ile Yunanistan’a, Ro-Ro ile İtalya ve Fransa’ya da gitmesine rağmen, Bulgaristan’daki gibi bir dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmuyorlar. Avrupa Birliği üyesi olan bu ülkelerde uygulanmayan bir işlemin Bulgaristan tarafından başlatılması haksızlıktır ve dezenfeksiyon işlemleri ivedi şekilde sonlandırılmalıdır. Türk tarafının da mütekabiliyet esasları çerçevesinde dezenfeksiyon işlemlerine başlaması kapsamında uygulamanın mağduru taşımacılık sektörleri . Uygulamanın karşılıklı şekilde kaldırılması adına her iki ülke dernekleri olarak ortak girişimleri başlatıyoruz” .

 

HER TÜRLÜ KAYIP

 

Bulgaristan’ın Uluslararası Taşımacılar Birliği Başkanı Angel Trakov ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Taşımaları pahalılaştıran dezenfeksiyon gibi gereksiz maliyetleri ortadan kaldırmalıyız. Dezenfeksiyon işlemleri taşımacılara büyük maddi kayıplar yaşatırken, araçların uzun süreli beklemelerine de sebebiyet veriyor. Taşımalarımız açısından maddi ve kayıplarına neden olan dezenfeksiyon uygulaması her iki ülke tarafından da kaldırılmalıdır.”

 

UYGULAMAYA SON VERİN!

 

UND ve SMP başkanları, yaptıkları ortak açıklamada: “Yarattığı büyük maddi kayıplar nedeniyle uluslararası taşımacılık sektörlerine büyük zarar veren ve mağduriyet yaratan dezenfeksiyon uygulamalarının gerek ülkemizde gerek ise Bulgaristan'da karşılıklı olarak kaldırılması adına her iki ülkedeki yetkili makamları göreve çağırıyoruz!” ifadelerini kullandı.