Güncel Haber
Giriş Tarihi : 16-03-2016 16:10   Güncelleme : 16-03-2016 16:10

Erguvanlara ruhsatları veriliyor mu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu Otobüs A.Ş’de kiralık olarak çalışan Erguvan renkli otobüslerin ruhsatlarının ihaleye giren araç sahiplerinin üzerine verileceği belirtiliyor.

Erguvanlara ruhsatları veriliyor mu?
Korhan DEMİR
 
Ruhsatların araç sahiplerine verilmesi için Otobüs A.Ş Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin’in yanı sıra, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün girişimleri anlatılarak, “bu iş ” gibilerinden esnafa telefon mesajları atılıyor.
 
Esnafın ruhsatları alabilmesi için öncelikle yönergenin değiştirilmesi gerekiyor. Araçların kiralık statüsünden çıkarılması ve esnafın üzerine verilmesi yönerge değişikliğiyle olabileceği belirtiliyor. Süre dolumunda ruhsatların esnafın üzerine verilmesi sırasında yeniden bir ihale olması sürecine erguvan esnafı şiddetle karşı çıkıyor: “10 ve 15 yıllığız. 10 yılda hak sahibi olunuyor...”
 
Ruhsatların verilmesi konusunda esnafa anlatılanlara göre, ilk olarak 10 yıllık otobüslerin 15 yıla çıkarılacağı, ardından 15 yıllıkların ruhsatlarının verileceği belirtiliyor. Erguvan esnafına, erguvanların “halk otobüsleri gibi ömürlük olacağı” anlatılıyor.
 
Öte yandan bir çok halk otobüsü esnafının erguvan otobüsü bulunuyor. Bunların bazıları ihale sürecinde açıktan bu otobüsleri alırken, gizli kalan; hatta, “halk otobüsçü esnafa söyleyin erguvan ihalesine girmesin” diyen bazılarının da 10’larca otobüse sahip ğu belirtiliyor.