Otomotiv
Giriş Tarihi : 25-03-2016 11:16   Güncelleme : 25-03-2016 11:16

Mersin Üniversitesi ile Temsa elele verdi

Mersin Üniversitesi ile Temsa Global arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında üniversite ve Temsa başta Ar-Ge projeleri olmak üzere teknolojik çalışmalarda işbirliği yapacak.

Mersin Üniversitesi ile Temsa elele verdi

Ar-Ge ve teknolojik alandaki işbirliği projesi için Mersin Üniversitesi  ve Temsa bir araya geldi. Mersin Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi toplantı salonunda düzenlenen törene Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Proje Yürütücüsü Ayşegül Polat, Modül Koordinatörü Sertan Çevik ile ilgili öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda Temsa'yı temsilen Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce , Ar-Ge Müdürü Murat Demirdüzen ve Ürün Müdürü Mert Umut Özkaynak hazır bulundu. Üniversite adına protokolü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan imzalarken, Temsa adına da Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce imzaladı.

YENİLİKÇİLK VE GİRİŞİMCİ


İmzalanan protokolle, Mersin Üniversitesi ile Temsa arasında yenilikçilik ve girişimcilik  için araştırmalara yönelik proje çalışmaları, projelere dayalı makale ve bildiri çalışmaları, ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak. Alt yapı çalışmaları, rutin deneylerin yapılması, karşılıklı eğitim semineri, konferans, tanıtım etkenliklerine yönelik çalışmalar yapılması ve personel değişimiyle istihdama yönelik işbirliği de sağlanmış .

ÖRNEK PROTOKOL

Protokol töreninde konuşan Mersin Üniversitesi Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Arslan, Temsa ve Mersin Üniversitesi işbirliğinin Türkiye de örnek ğuna vurgu yaptı. Arslan, “Temsa ile işbirliğimizin uzun yıllar daha sürmesini temenni ediyorum” .

DEĞER KATACAK PROJE


Temsa Ar-Ge ve SSH Direktörü İbrahim Eserce ise Mersin Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Eserce, “Böyle güzide bir üniversitenin yanıbaşımızda olması büyük bir şans. Beraber projeler yapmaktan çok guruluyuz ve kendimizi şanslı görüyoruz. Umarım işbirliğimiz Türkiye’ye değer katacak projelerle devam eder” şeklinde konuştu.