Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, köprünün hizmete girmesiyle İstanbul trafiğinin rahatlayacağını söyledi. Yıldırm şöyle konuştu: “Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin yıldönümü. İstanbul kapılarını açan Sultan Alpaslan'ın ruhu şad olsun. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için hayatını seve seve veren şehitlerin ruhu şadolsun. İstanbul bir köprüler şehridir. İstanbul doğuyla batının köprüsüdür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü aynı da bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. Dünyanın en geniş köprüsüdür. Üzerinden demiryolu geçen en uzun köprüdür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü hizmete girdi. Köprünün özelliği şu; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve TIR’lar artık şehir içine giremeyecek. İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak.”
KARAR DÜZELTİLMELİ
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Sekreteri Mevlüt İlgin de, kararın düzeltilmesini beklediklerini kaydetti. İlgin, Firmalar için ciddi bir ek maliyete yol açacak. Alınan kararın gözden geçirilmesine ilişkin taleplerimizi Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a aktardık. İstanbul’dan günde 800 ile 1200 arası otobüs çıkış yapıyor. Otobüslerin bu köprüyü kullanması demek, firmalarımıza her bir ötübüs için yıllık ortalama 90 bin lira ek maliyet demektir. Alınan karar yeniden gözden geçirilmeli ve sektörün sırtından bu maliyet alınmalıdır” .
Otobüs ve TIR'lara artık ilk iki köprü yasak
Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde konuştu. Yıldırım, şehirlerarası taşımacılık yapan otobüsler birlikte TIR'ların da İstanbul içine girmeyeceğini açıkladı. TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin ise anılan kararın her bir otobüs için yılda ek 90 bin liralık maliyet oluşturacağını söyledi.