Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-11-2016 15:48   Güncelleme : 25-11-2016 15:48

Şoför Amca iş başında

Lastik üreticilerinden Michelin, Ulaştırma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TÜVTÜRK'le birlikte gerçekleştirdiği “İyi Dersler Şoför Amca” projesinin yeni dönem çalışmaları başladı. 2016-2017 dönemi boyunca 10 il de eğitim çalışmaları yapılacak ve proje kapsamında 13 bin 500 şoföre ulaşılması hedefleniyor.

Şoför Amca iş başında

İyi Dersler Şoför Amca projesi kapsamında; yeni döneminde Adana, Antalya, Adıyaman, Aydın, Çankırı, İzmir, Kocaeli, Konya, Zonguldak ve Düzce olmak üzere 10 yeni il de şoförlere ulaşarak Trafikte Güvenlik, Trafikte İletişim ve Davranış ve Trafikte İlkyardım konularında bilinçlendirecek. Eğitimler önceki yıllarda Balıkesir, Edirne, Gaziantep, Isparta, Karabük, Kars, Malatya, Muğla, Nevşehir, Trabzon, Ankara, Bursa, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Samsun, Manisa, Mersin, Sivas ve Tekirdağ illerindeki gerçekleştirilmişti.

GÜVENLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Marka olarak en büyük sorumluluk alanlarının yol ve yolcu güvenliği sağlamak ğuna değinen Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “2011 yılından bu yana büyük bir mutlulukla içerisinde yer aldığımız İyi Dersler Şoför Amca projemizin Türkiye için çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Taşımalı eğitim, ülkemizi bir bütün olarak ele aldığımızda eğitim sisteminin devamlılığı için gerçek bir ihtiyaç. Bu sistem içerisinde yer alan öğrenciler, uzun saatlerini serviste geçirerek okullarına varıyor ve bu süreçte servis şoförleri çocuklar için bir rol modele dönüşüyor. Biz de İyi Dersler Şoför Amca projesi ile taşımalı eğitim servis şoförlerini Trafikte Güvenlik, Trafikte İletişim ve Davranış ve Trafikte İlkyardım konularında eğitiyor, farkındalık düzeylerini yükseltiyoruz. Her dönem yeni 10 ilde yer alarak projemizin tüm Türkiye’ye yayılmasını umut ediyoruz.”