Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2016 14:23   Güncelleme : 25-12-2016 14:23

İhracat Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödülleri sahiplerini bulurken, Türk Hava Yolları, Pegasus ve Çalık Enerji en çok hizmet ihracatı yapan firmalar arasında ilk üç sırayı aldı.

İhracat Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığının katkıları, Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilen törende “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödülleri sahiplerini buldu. Ödül törenine; Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve iş adamları katıldı.

MEVCUTLA YETİRMEYECEĞİZ

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, hükümetin ihracatı desteklemek adına çok önemli destekler verip adımlar attığını belirterek, “Verilen tüm desteklerle birlikte biz de 2017 yılını ihracatımız için bir atılım yılı olarak ilan ettik” . Büyükekşi, ödüller kapsamında araştırmaya konu olan 500 firmanın 2015 yılında toplam 18,5 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: “Tüm dış ticaretimizde ğu gibi hizmet ihracatında da TL kullanımını daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcutla yetinmek bizim fıtratımızda yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde el ele, daha ileriye gideceğiz.”

TECRÜBE KAZANIYORUZ

Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, her türlü desteği her şart altında vermeye devam edeceklerini bildirerek, “Bizim karşılaştığımız sorunların onda biriyle karşılaşan ülkeler havlu atıyor, hayat duruyor ama Türkiye çok şükür zorluklarda pişe pişe, tecrübe kazana kazana hem ayakta kalmaya devam ediyor hem de yere düşen muhtaç, ihtiyaç sahibi milyonlarca insana da sahip çıkıyor. Türkiye'nin farkı da bu” ifadelerini kullandı.

KARAMSAR OLMAYACAĞIZ

Muallim Naci'nin “Marifet iltifata tabidir, alıcısı olmayan mal zayidir” sözünü aktaran Yıldırım, ihracatçılara şöyle seslendi: “Onun için marifet sizde, iltifat da bize ait. Ülkemizde taş üstüne taş koyan, iş üstüne iş yapan; emek, akıl teri, alın teri dökerek ülkemizin muasır medeniyetler yürüyüşüne omuz veren siz ihracatçılarımıza çok teşekkür ediyoruz. Zor şartlarda bile etrafımızdaki sorunlara, pazar daralmasına, küresel ticaretin de büyümesinin azalmasına rağmen büyük iş başarıyorsunuz, bir mucize gerçekleştiriyorsunuz. Hani İltifat ediyoruz diyeceğiz ya bu iltifat değil, gerçekleşen bir şeyden bahsediyoruz. Bu sene bütün her şeye rağmen miktar olarak artmamız var, parasal olarak da az da olsa artmamız olacak. Öyle öngörüyoruz. 2017 bundan daha güzel olacak. Hiç karamsar olmaya lüzum yok. Bunlar, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin sancılarıdır, doğum öncesi sancı gibidir. 2017'de Türkiye bambaşka bir konumda olacak, hem bölgesinde hem dünyada hak ettiği yeri tam anlamıyla almış olacak.”

Başbakan Yıldırım, “Hizmet işi akıl işi, burada ithalat yok, bütün hepsi kemiksiz para. Malzeme de yok. Akılla... Turizm, taşımacılık, bilişim öyle. Akıl teriyle para kazanmak işte bu. Bunu daha fazla artırmamız lazım. Gelişmenin yolu bu. Bu Tarımı bırakalım. Sanayiyi bırakalım değil. Onlarda zaten bir noktaya geldik, bunun önü açık” diye konuştu.

NETLOG LİSTEDE

Etkinlik kapsamında ilk 10'a giren THY, Pegasus, Çalık Enerji, SunExpress, Gap İnşaat, Atlas Global, Yapı Merkezi İnşaat, Netlog Lojistik, Odeon Turizm ve Taha Kargo'ya ödülleri Başbakan Yıldırım tarafından verildi. Bunun dışında 11 kategoride ilk 3 firmanın ödüllendirildiği etkinlikte, birinciler Müteahhitlik Hizmetleri kategorisinde Çalık Enerji, Görsel-İşitsel Hizmetler'de Kanal D yer aldı. Bilişim Hizmetleri'nde Netaş, Eğitim Hizmetleri'nde ise Bahçeşehir Üniversitesi ödüllendirildi. Eşya Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri'nde Netlog Lojistik, Turizm Hizmetleri Oti Holding, Sağlık Hizmetleri'nde Acıbadem, Teknik Müşavirlik Hizmetleri'nde Yüksel Proje, Yolcu Taşımacılığı ve Genel Hizmetleri'nde THY, İletişim Hizmetleri'nde Türksat, Mühendislik Hizmetleri Ford Otosan ödüle layık görüldü.